Henkilöstöasiainjaosto, kokous 2.6.2020

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 11 Korona-ajan työhyvinvointikyselyn tulokset

JARDno-2020-1327

Valmistelija

  • Tuija Ahonen, työhyvinvointipäällikkö, tuija.ahonen@jarvenpaa.fi

Perustelut

Koronaepidemian ja sitä seuranneiden valtioneuvoston linjauksen mukaisesti etätyöskentely on ollut ensisijainen työnteon muoto, niissä tehtävissä, joissa se on mahdollista. Etäopetus on toteutettu valtioneuvoston ohjeistusten mukaisesti etänä maaliskuusta toukokuun puoleen väliin, jonka jälkeen loppu lukuvuodesta on toteutettu. Lähityö varhaiskasvatuksessa on jatkunut koko epidemian ajan. Kaikessa työskentelyssä on noudatettu valtioneuvoston linjauksia, THL:n, STM:n ja Keusoten linjauksia turvallisesta työskentelystä eri olosuhteissa ja pyritty kaikin keinoin takaamaan työntekijöiden turvallinen ja terveellinen työskentely. 

Näiden mahdollistaminen on edellyttänyt runsasta määrää käytännön järjestelyjä ja linjauksia, ohjeistusta ja mm. työsuojelun riskien arviointia muuttuneissa työolosuhteissa.

Linjauksia ja ohjeistusta on laadittu mm. etätyöstä, poikkeusolojen eri tilanteiden palkallisuudesta, sairaupoissaoloista ja riskiryhmien työskentelystä ja vaihtoehtoisesta työstä koronaepidemian aikana. Työntekijöille on koottu tukipaketit sekä lähityön että etätyön kuormituksen hallintaan. Henkilöstölle on järjestetty valmennuksia etäkokousten fasilitointiin ja teknisiin menetelmiin. Henkilöstöntiedottamisesta on huolehdittu tehostetusti, alussa päivittäin ja epidemian kuluessa viikottain. Esihenkilöiden infot on järjestetty viikottain. Näiden lisäksi palvelualueilla ja avainalueilla on tehty työnsuunnittelua poikkeusoloissa työskentelyn varmistamiseksi.Työsuojelu on järjestänyt viikottain Kysy työsuojelusta -tapaamisen.

Riskienarvioinnit lähityöhön on tehty huhtikuussa ja etätyön riskien arvioinnit on toteutettu koko henkilöstölle kohdistetun korona-ajan työhyvinvointikyselyn yhteydessä, joka toteutettiin 8.-15.5.2020. Kyselyssä kartoitettiin mm. henkilöstön voimavara- ja kuormitustekijöitä tässä poikkeustilanteessa. Lisäksi kysely sisälsi etätyöntekijöille Työturvallisuuskeskuksen kysymykset etätyön työoloista ja työympäristöstä, joten se toimii etätyön riskien arviointina. Tämän kyselyn kooste on liiteaineistossa. 

Ehdotus

Esittelijä

  • Olli Naukkarinen, kaupunginjohtaja, olli.naukkarinen@jarvenpaa.fi

Henkilöstöasiainjaosto merkitsee asian tiedoksi. 

Päätös

Merkitään tiedoksi. 

Tiedoksi

johtoryhmä, työsuojelupäällikkö, työsuojeluvaltuutetut, pääluottamusmiehet