§ 1 GNSS-laitteiden ja maastotietokoneiden hankinta

Lataa 

JARDno-2024-21

Päätöspäivämäärä

9.1.2024

Päätöksen tekijä

Tonttipäällikkö

Päätöksen peruste

Järvenpään kaupungin hallintosääntö (KV 21.6.2021 § 53)

Kaupunkikehityksen palvelualueen toimintaohje ja toimivallan siirtäminen (Kauke 14.12.2023 § 80)

Talouden rahamääräiset ratkaisuvaltarajat 1.12.2021 alkaen (Kauke 28.10.2021 § 97)

Kuvaus

Paikkatieto palveluyksikön maastomittauksen GNSS vastaanottimet ja TSC3 maastotietokoneet ovat käyneet vanhaksi ja on tullut tarve uusia laitteet. Laitteiden uusinnan pakottaa myös 3G-verkon alasajo. GNSS laitteella tehdään mittauksia mm. Rakentamisen palvelualueen suunnittelun lähtötiedoiksi, kartoitetaan kohteita kaavan pohjakartalle ja mitataan kiinteistötoimitusten tietoja. TSC3 maastotietokoneella tallennetaan mittausten tietoja ja muunnetaan paikkatieto-ohjelmiin soveltuviin formaatteihin. Maastomittaus käyttää mittauskalustona Trimble merkkisiä mittauslaitteita. Mittaustietojen sujuva verkosto eri ohjelmistojen välillä sekä työprosessi on suunniteltu tämän teknologian pohjalle. Trimblen mittauslaitteita myy Suomessa Geotrim Oy. Kaikkia laitteita ei uusita samalla kertaa, joten vanhojen laitteiden yhteensovittamiseksi tarjous on pyydetty vain Geotrim Oy:ltä. Vaihdossa annetaan kaksi kappaletta Trimble R8 GNSS laitetta ja kaksi Trimble TSC3 maastotallenninta. Laitteiden uusimiseen on myönnetty investointirahaa 60 000 euroa. 

Geotrim Oy tarjoaa kaksi kappaletta R12i GNSS vastaanotinta, kaksi TSC5 maastotallenninta sekä varustepaketin hintaan 55 500 euroa (alv 0 %). Hinnasta on vähennetty vaihdon hyvitys.

Päätös

Edellä esitetyin perustein päätän, että Järvenpään kaupunki tilaa Geotrim Oy:ltä tarjouksen mukaisesti kaksi kappaletta R12i GNSS vastaanotinta, kaksi TSC5 maastotallenninta sekä varustepaketin hintaan 55 500 euroa (alv 0 %).

 

Allekirjoitus

Tonttipäällikkö Ville Paatsola

Organisaatiotieto

Yhdyskuntasuunnittelu