§ 8 HatTrick-avustus Järvenpään Keskuskenttä

Lataa 

JARDno-2024-1015

Päätöspäivämäärä

27.6.2024

Päätöksen tekijä

Palvelualuejohtaja hyvo

Päätöksen peruste

Hallintosääntö § 42 (KV 21.6.2021 § 53)

Hyvinvoinnin palvelualueen toimivallan siirtäminen (Hyvinvointilautakunta 15.2.2023)

Kuvaus

Euroopan jalkapalloliitto (UEFA) on myöntänyt Suomen Palloliitolle 150 000 euron HatTrick-investointiavustuksen käytettäväksi Järvenpään Keskuskentän rakentamiseen. UEFAn HatTrick- avustus maksetaan rakennuttajalle, eli Järvenpään kaupungille kokonaisuudessaan, kun stadion on valmistunut ja se on läpäissyt Palloliiton stadiontarkastuksen.

Suomen Palloliiton liittohallituksen periaatepäätöksen (4.5.2018) mukaisesti, HatTrick-avustus sisältää vastikkeellisuutta erikseen sovittavalla tavalla.

Järvenpään Keskuskentän vastikkeeton HatTrick-avustus on yhteensä 75 000 euroa ja se kohdentuu stadionin pelikenttään, valaistukseen, katsomorakennukseen ja sosiaalitilarakennukseen.

Vastikkeellinen osa HatTrick-avustuksesta TV-tuotanto-olosuhteiden rakentamiseen, eli kuvaustornirakennukseen, selostamoon ja tietoliikenneyhteyksien toteuttamiseen kohdennetaan vastikkeellisuutta 50 000 euron edestä.

Loppu osa vastikkeellisuudesta, eli 25 000 euroa osoitetaan seuraavasti: Palloliitolle myönnetään oikeus vuokrata Keskuskenttää ja siellä sijaitsevia tiloja kohtuullisella vuokralla. Lähtökohtaisesti tämä tarkoittaa vuokrausta erikseen sovittavina ottelupäivinä (nuorten maaottelut, harjoitukset ja pelaajakehitys-tapahtumat).

Loppu osa vastikkeellisuudesta, eli 25 000 eurolla Palloliitolle myönnetään oikeus vuokrata Keskuskenttää ja siellä sijaitsevia tiloja kohtuullisella vuokralla. Järvenpään Palloseuralle mahdollistetaan oikeus vuokrata sosiaalitilarakennuksesta pukuhuonetila ja erikseen sovittava määrä varastotiloja. Tilavuokrauksesta laaditaan Järvenpään kaupungin ja Järvenpään Palloseuran välinen erillinen sopimus. 

 

Päätös

Päätän että

  1. HatTrick-avustus, 150 000 euroa otetaan vastaan ja että
  2. Palloliiton kanssa tehdään sopimus, jossa sovitaan vastikkeettoman ja vastikkeellisesta avustusosuudesta yllä kuvatulla tavalla erikseen laadittavilla sopimuksilla.

Allekirjoitus

hyvinvoinnin palvelualuejohtaja Kristiina Soots

Organisaatiotieto

Konsernipalvelut