§ 16 Liikuntapalveluiden toimintojen rajaaminen 4.12-31.12.2021 / korona

Lataa 

JARDno-2020-769

Päätöspäivämäärä

3.12.2021

Päätöksen tekijä

Liikuntapäällikkö

Päätöksen perustelut

Järvenpään kaupungin hallintosääntö (KV25.5.2020 § 28). Hyvinvoinnin palvelualueen toimivallan siirtäminen (HYVO 27.2.2020 § 11).

Päätös

AVI:n ja Keusoten sekä Järvenpään kaupungin koronajohtoryhmän linjauksiin perustuen päätän,​että

Järvenpään kaupungin liikuntatilojen toiminnassa on noudatettava seuraavia periaatteita:

 • Jos koronapassi otetaan yleisötilaisuudessa käyttöön kokoontumisrajoitusten vaihtoehtona, sitä tulee edellyttää koko tilaisuuden osalta.
  • Koronapassi pitää tarkastaa tilaisuuteen saapumisen yhteydessä yli 16-vuotiailta henkilöiltä. Koronapassia ei tarkasteta esimerkiksi henkilökunnalta, esiintyjiltä.
 • Lasten, nuorten ja aikuisten harrastus- ja kilpailutoiminta on mahdollista ulkona ja sisällä terveysturvallisuus huomioiden.
 • Lasten ja nuorten päivä- ja yöleiritoiminta on mahdollista järjestää terveysturvallisuus huomioiden. Eri ryhmät on syytä pitää erillään, ja ryhmäkoot mahdollisuuksien mukaan pieninä.
 • Toiminnan järjestäjä voi joutua rajoittamaan osallistujien ja yleisön määrää, jotta riittävä väljyys voidaan toteuttaa.
 • Harrastusryhmän yhteystiedot tulee kerätä, jotta tartunnan jäljitys on mahdollista. Harrastusryhmän järjestäjän tulee tietää, ketkä ovat tulossa vuorolle tai harrastukseen.
 • Ohjaajien ja 12-vuotta täyttäneiden osallistujien on käytettävä kasvomaskia, mikäli henkilöllä ei ole terveydellistä estettä kasvomaskin käyttämiselle. Kasvomaskin käyttöä edellytetään muulloin paitsi urheilusuoritusten aikana.
 • Jos sinulla on hengitystie- tai vatsainfektioon viittaavia oireita, pysy kotona, älä mene päiväkotiin, kouluun, työpaikalle tai tapahtumiin, tai liiku julkisissa paikoissa.
 • Noudata huolellista käsi- ja yskimishygieniaa.
 • Harrastukseen saattajat, kuten vanhemmat, eivät tule sisätiloihin.
  Alle kouluikäisten saattamisen osalta voidaan tehdä erityisjärjestelyjä.

 

Näiden periaatteiden noudattamisesta sekä tilaisuuden terveysturvallisuudesta vastaa toiminnan järjestäjä.

Toiminta on järjestettävä siten, että asiakkaiden ja toimintaan osallistuvien sekä seurueiden lähikontaktin aiheuttamaa tartunnan riskiä voidaan ehkäistä. Toimija voi esimerkiksi rajoittaa asiakasmäärää, porrastaa kävijöiden osallistumista ja/tai tehdä tilaan ja asiakaspaikkojen sijoitteluun liittyviä järjestelyjä.

Edelleen toiminta ja palvelut järjestetään tartuntatautilain pykälän 58 c mukaisesti 31.12.2021 asti. Erilaisten asiakastilojen käytössä – myös yleisötilaisuuksissa – on huomioitava tartuntatautilain mukaiset yleiset hygieniavaatimukset. Samana aikana maskien käytössä noudatetaan viranomaisten kulloisiakin suosituksia.

Päätös on voimassa ajalla 4.12.2021-31.12.2021. 

Allekirjoitus

Tony Konkola, liikuntapäällikkö

Organisaatiotieto

Lasten ja nuorten / sivistyksen ja vapaa-ajan palvelualue