§ 11 Liikuntapalveluiden toimintojen rajaaminen 16.6-14.7.2021/korona

Lataa 

JARDno-2020-769

Päätöspäivämäärä

14.6.2021

Päätöksen tekijä

Liikuntapäällikkö

Päätöksen perustelut

Järvenpään kaupungin hallintosääntö (KV25.5.2020 § 28)

Hyvinvoinnin palvelualueen toimivallan siirtäminen (Hyvo 27.2.2020 § 11)

Päätös

AVI:n ja Keusoten sekä Järvenpään kaupungin koronavalmiusryhmän linjauksiin perustuen päätän,​ että ajanjaksolla 16.6-.-​14.7.2021:

Kaupungin hallinnoimia sisäliikuntatiloja voidaan käyttää kaiken ikäisten ohjattuun harrastustoimintaan terveysturvallisuusohjeita noudattaen. Lasten ja nuorten harrastuksiin liittyvä kilpailutoiminta sisällä on mahdollista. Terveysturvallisuus mm. turvavälien mahdollistaminen on toiminnan järjestäjän vastuulla.

Kaupungin hallinnoimia ulkoliikuntatiloja,​ kuten pallo-​,​ tekonurmi-​ ja nurmikenttiä,​ voidaan käyttää kaiken ikäisten ohjattuun harrastustoimintaan terveysturvallisuusohjeita noudattaen. Lasten ja nuorten harrastuksiin liittyvä kilpailutoiminta ulkona on mahdollista.  Yleisöä koskee aluehallintoviraston (AVI) kokoontumisrajoitus. Terveysturvallisuus mm. turvavälien mahdollistaminen on toiminnan järjestäjän vastuulla. 

  • Yli 50 (viidenkymmenen) henkilön ulkotilaisuuksissa asiakkailla tai osallistujilla täytyy olla mahdollisuus välttää fyysinen kontakti toisiinsa, mutta tietyn mittaisia turvavälejä ei enää vaadita.

Jos sisätiloissa järjestetyssä tilaisuudessa on yli kymmenen henkilöä ja ulkotiloissa yli 50 (viisikymmentä) henkilöä, tilaisuuden järjestelyissä on lisäksi noudatettava opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 31.5.2021 julkaisemaa ohjetta koronavirustartuntojen ehkäisemisestä.

Uimahalli on avoinna kaikille käyttäjille. Aukioloajat: ma-​to klo 06:00-​21:00,​ pe klo 08:00-​21:00,​ la-​su klo 09:00-​15:00. Uimahallin tiloihin otetaan max. 80 henkilöä kerrallaan. Tämän lisäksi seuratoiminta ja lasten uimakoulutoiminta järjestetään terveysturvallisesti. Kuntosalissa max. 12 henkilöä kerrallaan. Saunat on avattu henkilömäärärajoituksin. Uinti-​ ja kuntosaliaika päättyy 20 min ennen uimahallin sulkeutumista. Uimahalli on suljettu 5.7-18.7.2021 välisen ajan.

Kilpa-​ ja huippu-​urheilun harjoittelu-​ ja kilpailumahdollisuudet turvataan aiempien päätösten mukaisesti. Toimijoiden tulee varautua siihen,​ että suosituksia ja rajoituksia voidaan joutua nopeasti muuttamaan,​ mikäli koronaepidemiatilanne niin edellyttää tai sallii. Tapahtuman (harjoitus,​ kilpailu tms.) järjestäjä vastaa tapahtuman terveysturvallisuudesta.

Liikuntatilojen tarkemmat toimintaohjeet löytyvät kaupungin liikuntapalveluiden Internetsivuilta.

Päätös pannaan täytäntöön sen lainvoimaisuutta odottamatta.

Allekirjoitus

liikuntapäällikkö Tony Konkola

Organisaatiotieto

Lasten ja nuorten / sivistyksen ja vapaa-ajan palvelualue