§ 8 Liikuntapalveluiden toimintojen rajaaminen/Korona

Lataa 

JARDno-2020-769

Päätöspäivämäärä

13.5.2021

Päätöksen tekijä

Liikuntapäällikkö

Päätöksen perustelut

Järvenpään kaupungin hallintosääntö (KV25.5.2020 § 28)
Hyvinvoinnin palvelualueen toimivallan siirtäminen (Hyvo 27.2.2020 § 11)

Päätös

AVI:n ja Keusoten sekä Järvenpään kaupungin koronavalmiusryhmän linjauksiin perustuen päätän, että ajanjaksolla 17.5.-30.5.2021:

  • Kaupungin hallinnoimia sisäliikuntatiloja voidaan käyttää vain 20-vuotiaiden ja sitä nuorempien ohjattuun harrastustoimintaan erityisiä turvallisuusohjeita ja -periaatteita noudattaen. Osallistujamäärän määrittäminen tosiasiallisten turvavälien pitämiseksi (2 m) on toiminnan järjestäjän vastuulla.
  • Kaupungin hallinnoimia ulkoliikuntatiloja, kuten pallo-, tekonurmi- ja pesäpallokenttiä, voidaan käyttää ohjattuun harrastustoimintaan terveysturvallisuusohjeita noudattaen ja tosiasiallisia turvavälejä pitäen. Avaaminen koskee kaikkia muita kenttiä ja alueita paitsi luonnonnurmia, jotka avataan, kun nurmet ovat käyttöä kestävässä kunnossa.
  • Uimahalli on avoinna kaikille käyttäjille.
    • Aukioloajat ovat ma-to klo 6–8 ja 14–18, pe 14–18 sekä la-su klo 9–14.30. Uimahallin tiloihin otetaan max. 50 henkilöä kerrallaan. Kuntosalissa max 6 henkilöä kerrallaan. Saunat on suljettu.
    • Koululaisuintien ja kohdennettujen aukioloaikojen ulkopuolella allastilat ovat seurojen ja yhdistysten käytettävissä vain 20-vuotiaiden ja sitä nuorempien ohjattuun harrastustoimintaan. 

Kilpa- ja huippu-urheilun harjoittelu- ja kilpailumahdollisuudet turvataan aiempien päätösten mukaisesti.

Toimijoiden tulee varautua siihen, että suosituksia ja rajoituksia voidaan joutua nopeasti muuttamaan, mikäli koronaepidemiatilanne niin edellyttää tai sallii.

Tapahtuman järjestäjä vastaa tapahtuman terveysturvallisuudesta.

Liikuntatilojen tarkemmat toimintaohjeet löytyvät kaupungin liikuntapalveluiden Internetsivuilta.

Päätös pannaan täytäntöön sen lainvoimaisuutta odottamatta.

Allekirjoitus

liikuntapäällikkö Tony Konkola

Organisaatiotieto

Lasten ja nuorten / sivistyksen ja vapaa-ajan palvelualue