§ 11 Kaupungin puoltolausunto / Asumisoikeus pitkäkorkotuki/TA-Yhtymä Oy/ TA-Asumisoikeus Oy

Lataa 

JARDno-2023-1822

Päätöspäivämäärä

17.11.2023

Päätöksen tekijä

Johdon erityisasiantuntija

Päätöksen peruste

Kaupunkikehitys lautakunta 21.9.2023 § 58

Kuvaus

TA - Asumisoikeus Oy on jättänyt Järvenpään kaupungille hakemuksen koskien pitkän korkotuen asumisoikeushanketta. Kaupungin on annettava lausunto sille saapuneista hakemuksista. Lausunnossa on otettava kantaa kaupungin asuntokantaan ja asuntomarkkinatilanteeseen.

Kohde sijaitsee Ainolan aluekeskuksessa (186-21-2135-2) Viulukonsertonkuja 4 b. Kohteeseen on suunnitteilla 45 asunnon kerrostalokohde. Huoneistotyypeiltään asunnot ovat kaksioista perheasuntoihin (2 h+kt-5 h+kt+s). Keskipinta-ala on noin 61,8 m2. 

Järvenpää on osa kasvavaa metrpolialuetta. Eteläinen Järvenpää on yksi keskeinen kaupungin kehittämien painopistealue. Urbaani keskus liittyy rataan ja seisakkeen ympärille tulee syntymään merkittävä lähipalveluita tarjoava aluekeskus, jonne tavoitellaan monipuolisia asumisen hallinta- ja rahoitusmuotoja. Hanke vastaa sisällöltään kaupungin asuntopoliittista tahtotilaa. Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA:n Asuntomarkkinakatsauksen (2/2022) mukaan Järvenpäässä on tasapainoinen markkinatilanne asumisoikeusasumisessa. Asumisoikeustuotanto on yksi tärkeä instrumentti monipuolisessa asuntotuotannossa.

Päätös

Päätän puoltaa selostusosassa olevin perustein hanketta.

Allekirjoitus

Erityisasiantuntija Mari Karsio

Organisaatiotieto

Kaupunkikehitys