Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta, kokous 31.8.2017

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 11 Lautakunta- aloite / Keskuskenttä ja Juholanmäen kentät (lisäpykälä)

Perustelut

 

Lautakunnan jäsen Peter Osipow jätti seuraavan lautakunta- aloitteen:

Ainolan kenttien jäädessä pois käytöstä on jalkapalloilijoille rakennettava korvaavat kentät. Seuran ilmoittama tarve on kaksi täysimittaista jalkapallokenttää. Jalkapalloilijoiden määrä Järvenpäässä on jatkuvassa kasvussa. Olosuhteet edustustason otteluiden järjestämiseen ovat Järvenpäässä erittäin huonot, eivätkä mahdollista nykyistä korkeammalla tasolla (2 D) pelaamista. Yleisurheilukenttä ei ole oikea paikka pelata jalkapalloa.

Yleisurheilijoiden määrä on myös kasvussa ja harjoitusaikaa tarvitaan lisää. Jalkapalloilijoiden ja yleisurheilijoiden samanaikainen harjoittelu samalla kentällä on turvallisuussyistä mahdotonta. Mahdollisuus järjestää täysipainoisia yleisurheilukilpailuja Järvenpäässä on turvattava.

Rakennetaan Sipoontien eteläpuolelle kilpakentät katsomoineen sekä jalkapallolle että pesäpallolle. Keskuskenttä jää pääasiassa yleisurheilulle. Jalkapallon tarvitsemaa toisen kentän tarvetta helpotetaan alkuvaiheessa remontoimalla nykyinen kelvoton Lukion kenttä.

Kenttien suunnittelussa on yhteistyössä seurojen kanssa otettava huomioon ykleisurheilijoiden ja jalkapalloilijoiden sekä kilpailu- että harjoitusolosuhteet.

 

Aloitteen allekirjoittajat:

Peter Osipow

Lassi Markkanen

Rita Kostama

 

Ehdotus

 

 

Päätös

 

Aloite päätettiin lähettää palvelualueelle valmisteltavaksi.

 

Tiedoksi

Marju Taurula, Jari Lausvaara, Toni Konkola, Ari Kuisma