§ 8 Luokanopettajan viran täyttäminen

Lataa 

JARDno-2024-524

Päätöspäivämäärä

25.4.2024

Päätöksen tekijä

Kartanon koulun rehtori

Päätöksen peruste

Julkaistun hakuilmoituksen pohjalta viran kelpoisuusehdoksi määritettiin ylempi korkeakoulututkinto ja peruskoulun luokanopettajan kelpoisuus opetustoimen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista annetun asetuksen nro 986/1998 mukaisesti. Hakijalta odotettiin joustavaa, kehittämisinnokasta ja ratkaisukeskeistä asennetta sekä hyviä vuorovaikutustaitoja.

Hakemusten, haastattelujen ja ansiovertailun sekä perustuslain 125 § mukaisten yleisten nimitysperusteiden eli taidon, kyvyn ja koetellun kansalaiskunnon kokonaisarvioinnin nojalla soveltuvin ja sopivin Järvenpään kaupungin luokanopettajan virkaan on KM luokanopettaja Aino Ylipiessa.Ylipiessa on lisäksi työkokemuksensa ja osaamisensa sekä henkilökohtaisten ominaisuuksiensa perusteella kyvykkäin hoitamaan avoinna olevaa virkaa.

 

Kuvaus

Järvenpään kaupungin luokanopettajan virka on ollut haettavana 22.2.-14.3.2024. Virka on ollut haettavana Järvenpään kaupungin nettisivuilla, julkisella ilmoitustaululla ja TE-keskuksen sivuilla. Luokanopettajan kelpoisuusehtona on ollut ylempi korkeakoulututkinto ja peruskoulun luokanopettajan kelpoisuus opetustoimen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista annetun asetuksen nro 986/1998 mukaisesti. Virkaa täytettäessä on erityisten kelpoisuusehtojen lisäksi huomioitava perustuslain 125 §:ssä säädetyt yleiset nimitysperusteet julkisiin virkoihin eli taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto.

Virkaan haki määräajassa yhdeksän hakijaa. Hakijoiden koulutus- ja työkokemustiedot kokonaisuudessaan löytyvät sähköisistä hakemuksista. Hakijoista kuusi täyttivät virassa säädetyt kelpoisuusehdot. Hakijoiden antamiin tietoihin pohjautuvan ansiovertailun perusteella videohaastatteluun kutsuttiin seitsemän hakijaa ja toiselle kierrokselle haastatteluun kutsuttiin kolme hakijaa.

Haastattelijoina toimivat virka-apulaisrehtori Maria Nyqvist ja luokanopettaja Tarja Parttimaa.

Päätös

Päätän valita KM luokanopettaja Aino Ylipiessan Järvenpään kaupungin luokanopettajan virkaan 1.8.2024 alkaen. 

Virassa noudatetaan kuuden kuukauden koeaikaa.

Työehdot määräytyvät OVTES mukaan ja ne tarkennetaan virkamääräyksessä. 

Allekirjoitus

Petteri Roiha, rehtori

Organisaatiotieto

HR-palvelut