§ 3 Liikennemerkkipäätös: Suojatiemerkintöjen parantaminen Vanhalla yhdystiellä, Alhotiellä ja Jäppilänkadulla

Lataa 

JARDno-2023-2027

Päätöspäivämäärä

11.3.2024

Päätöksen tekijä

Liikenneinsinööri

Päätöksen peruste

Kaupunkikehityslautakunta 14.12.2023 § 80, Kaupunkikehityksen palvelualueen organisaatiorakenne ja viranhaltijoiden päätösvalta, 1.1.2024 ALKAEN, § 4 Liikenneinsinööri

Kuvaus

Suojateiden liikennemerkkien sijoittelussa on parantamistarvetta Vanhalla yhdystiellä, Alhotiellä ja Jäppilänkadulla. Lisäksi Vanhalta yhdystieltä puuttuu lapsista varoittava liikennemerkki Oinaskadun koulun luota. Puutteet tunnistettiin vuonna 2022 laaditussa palveluverkkosuunnitelman turvallisuusanalyysissä. Liikennemerkkejä on uusittava siten, että Vanhan yhdystien, Alhotien ja Jäppilänkadun suojatiet ovat asianmukaisesti havaittavissa, ja että Vanhan yhdystien lapsivaroitus näkyy molempiin ajosuuntiin. Samalla on tarpeen uusia pyöräteiden ja moporeittien liikennemerkkejä kyseisillä kaduilla.

Päätös

Päätän, että suojatiemerkintöjä parannetaan sekä pyörätien liikennemerkkejä uusitaan suunnitelmakuvien mukaisesti:

1. Vanhalla yhdystiellä välillä Himminkuja-Oinaskatu

2. Alhotiellä välillä Kinnarinkatu-Alhopolku

3. Jäppilänkadulla Porkkanatien risteyksessä.

4. Lisäksi Vanhalle yhdystielle Oinaskadun koulun luokse lisätään lapsista varoittava merkki A17, ja moporeittien alkamista ja päättymistä osoittavat liikennemerkit asetetaan Kinnarinkadun ja Vanhan yhdystien risteykseen sekä Jäppilänkadun ja Porkkanatien risteykseen. 

Allekirjoitus

Liikenneinsinööri Timi Veikkolainen

Organisaatiotieto

Yhdyskuntasuunnittelu