§ 2 Liikennemerkkipäätös: Mopo- ja moottoripyöräpaikkojen merkitseminen Kirjastokadun liityntäpysäköintiin

Lataa 

JARDno-2024-207

Päätöspäivämäärä

22.2.2024

Päätöksen tekijä

Liikenneinsinööri

Päätöksen peruste

Kaupunkikehityslautakunta 14.12.2023 § 80, Kaupunkikehityksen palvelualueen organisaatiorakenne ja viranhaltijoiden päätösvalta, 1.1.2024 ALKAEN, § 4 Liikenneinsinööri

Kuvaus

Kaupunki on saanut palautetta siitä, ettei rautatieaseman liityntäpysäköintialueelle ole järjestetty mopoille erillistä pysäköintipaikkaa. Mopon pysäköiminen vie siis usein henkilöautolle suunnitellun pysäköintiruudun verran tilaa. Jotta alue saataisiin mahdollisimman tehokkaaseen käyttöön, on mopoille tarpeen osoittaa oma pysäköintipaikka. Samassa kohdassa voidaan sallia myös moottoripyörien pysäköinti.

Uuden pysäköintipaikan merkitsemisen myötä vanha pysäköintikieltomerkki lisäkilpineen jää tarpeettomaksi. Uutta pysäköintikieltomerkkiä ei ole tarpeen asettaa, koska kyseessä on pysäköintialue, jossa TLL 38 § mukaisesti pysäköinti on kielletty muulla kuin liikenteenohjauslaitteella osoitetulla paikalla.

Alueen muita pysäköintijärjestelyjä ei ole tarpeen muuttaa. Henkilöautoille suunnitellut pysäköintipaikat säilytetään ennallaan, ja ne ovat edelleen tarvittaessa käytettävissä myös mopojen ja moottoripyörien pysäköintiin. Muutokset alueelle tehdään liikennemerkeillä H12.8, H12.9 ja H10b. Vanha pysäköintikieltomerkki poistetaan.

Päätös

Päätän, että Kirjastokadun liityntäpysäköintialueelle merkitään 6 metrin levyinen mopo- ja moottoripyörien pysäköintipaikka suunnitelmakuvan mukaisesti.

Allekirjoitus

Liikenneinsinööri Timi Veikkolainen

Organisaatiotieto

Yhdyskuntasuunnittelu