Nuorisovaltuusto, kokous 6.3.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 15 Nuorisovaltuuston viestinnän toteutus

JARDno-2024-328

Valmistelija

  • Noora Salo, nuorisotyöntekijä, noora.salo@jarvenpaa.fi

Perustelut

Nuorisovaltuusto muodosti keskuudestaan viestintätyöryhmän 1.3.2023. Työryhmän puheenjohtajaksi valittiin Sami Ollinmäki ja työryhmään liittyi yhteensä seitsemän (7) nuorisovaltuutettua. Työryhmään on liittynyt myöhemmin lisää nuorisovaltuutettuja, ja siihen kuuluu 28.2.2023 yhteensä yhdeksän (9) nuorisovaltuutettua.

Työryhmä on kokoontunut olemassaolonsa aikana yhteensä neljä (4) kertaa. Työryhmä ei ole kokonaisuudessaan ole onnistunut tuottamaan säännöllistä viestintää Nuorisovaltuustolle, mikä sen pääasiallinen tehtävä oli. Sen sijaan murto-osa työryhmän jäsenistä on itsenäisesti tuottanut viestintää. Lisäksi sen kokouksiin on osallistunut säännöllisesti vain murto-osa sen jäsenistä. Työryhmä ei ole onnistunut tehtävissään eikä ole tehokas nykyisessä muodossaan, vaan lisää ainoastaan byrokratiaa.

Ehdotus

Esittelijä

  • Sami Ollinmäki, sami.ollinmaki@jarvenpaa.fi

Nuorisovaltuusto päättää

  1. purkaa viestintätyöryhmän, nähden sen tarpeettomana säännöllisen viestinnän tuottamiseen
  2. valita keskuudestaan muutaman viestintävastaavan, jotka hoitavat Nuorisovaltuuston arkiviestintää, kuten sosiaalista mediaa, yhdessä tai erikseen. Arkiviestinnästä poikkeava viestintä, kuten esimerkiksi lausunnot tai tapahtumien mainostaminen, hoidetaan erikseen, joko aiheesta vastaavan työryhmän toimesta tai Nuorisovaltuuston myöhemmin valitsemalla tavalla.

Päätös

Palautetaan valmisteluun.

Kokouskäsittely

Käytiin keskustelua nuorisovaltuuston viestinnän toteuttamisesta. Keskustelun aikana suurin osa nuorisovaltuuston jäsenistä joutui poistumaan, jonka vuoksi keskustelun jatkaminen päätettiin siirtää nuorisovaltuuston seuraavalle kokoukselle.