§ 1 Liikennemerkkipäätös: Kuormauspaikan merkitseminen Sibeliuksenkadulle

Lataa 

JARDno-2023-1825

Päätöspäivämäärä

30.1.2024

Päätöksen tekijä

Liikenneinsinööri

Päätöksen peruste

Kaupunkikehityslautakunta 14.12.2023 § 80, Kaupunkikehityksen palvelualueen organisaatiorakenne ja viranhaltijoiden päätösvalta, 1.1.2024 ALKAEN  , § 4 Liikenneinsinööri.

Kuvaus

Sisäänkäynti osoitteisiin Sibeliuksenkatu 10-12 on kävelykatu Jannelta. Voimassa olevan asemakaavan mukaisesti kävelykadulla ei sallita autoliikennettä, ja lähellä ei myöskään ole pysäyttämiseen soveltuvaa paikkaa, jota voisi käyttää kuormauksen tai kuorman purkamisen aikana. Tämän vuoksi kävelykadulle Mannilantien ja Sibeliuksenkadun risteyksen lähelle on tarpeen merkitä kuormauspaikka. Samalla kävelykatumerkkien lisäkilpien sijoitus on korjattava siten, että "Huoltoajo sallittu" -lisäkilvet sijoitetaan vain niihin kohtiin, joissa asemakaava sallii huoltoajon.

Kuormauspaikka sijoitetaan suunnitelmakuvan mukaisesti siten, että se rajautuu vaikutusalueen suuntaa osoittavaan liikennemerkkiin, puu- ja penkkiriviin ja Mannilantien suuntaiseen jalkakäytävään. Paikan koko on noin 3,5 m x 12,5 m. Merkityn paikan tarkoituksena on vähentää kuormauksesta aiheutuvia haittoja jalankululle, pyöräilylle ja mahdolliselle pelastusajolle. Alas laskettavien pollareiden edusta on oltava tyhjänä, jotta pelastusajo mahdollistuu.

Päätös

Päätän, että Sibeliuksenkadulle kävelykatu Jannelle merkitään kuormauspaikka liikennemerkillä C43 ja lisäkilvellä H10a. Aseman pysäköintiin ohjaava viitta sijoitetaan kadun rakentamisen yhteydessä siten, ettei se haittaa kuormauspaikalle tai pelastusreitille ajoa. Kävelykatumerkin alta poistetaan Mannilantien suunnasta huoltoajon salliva lisäkilpi. Ahomaanraitille asetetaan uusi kävelykatumerkki. Muutokset tehdään liikennemerkkisuunnitelman mukaisesti. Muutokset toteuttava taho on kaupungin rakennuspalvelut.

Allekirjoitus

Liikenneinsinööri Timi Veikkolainen

Organisaatiotieto

Yhdyskuntasuunnittelu