§ 2 Saunakallion osakkeiden ostopäätös Porin laiva- ja satamapalvelut

Lataa 

JARDno-2024-31

Päätöspäivämäärä

9.2.2024

Päätöksen tekijä

Kaupunkikehitysjohtaja

Päätöksen peruste

Järvenpään kaupungin hallintosäännön, liitteen 1: Taloudellinen toimivalta, kohta 3 mukaan: palvelualuejohtaja päättää irtaimen omaisuuden hankinnasta silloin kun hankinnan arvo on enintään 85.000,00 euroa. Täten ostokauppa kuuluu kaupunkikehitysjohtajan toimivaltaan.

Kuvaus

Järvenpään Jampassa sijaitseva Saunakallion Ostoskeskus Oy:n kiinteistö tuhoutui tulipalossa maaliskuussa 2022. Tulipalon jälkeen Järvenpään kaupunki on pyrkinyt turvaamaan alueen tärkeimmät peruspalvelut (mm. päivittäistavarakauppa) ja toisaalta edistämään alueen uudelleen rakentumista. Jampan palvelutarjonta on tukeutunut vahvasti ostoskeskukseen ja tulipalon myötä nämä lähipalvelut puuttuvat alueelta. Jampan uudelleen rakentamishankkeen tavoitteena on monipuolisten palveluiden turvaaminen alueella, lähellä asukkaita. Tuleva uudisrakentaminen päivittää ympäristön yleisilmettä ja nostaa alueen profiilia. Tavoitteena on  monipuolinen hybridikortteli, jossa on asumista, kaupallisia palveluita, apteekki ja seurakunnan tilat ym. Hankkeen edistämiseksi Järvenpään kaupunki on neuvotellut Saunakallion Ostoskeskus Oy:n osakkeiden hankkimisesta muiden yhtiön osakkaiden kanssa. Omistajina osakeyhtiössä ovat Järvenpään kaupungin (omistusosuus 24 %) lisäksi Temple Holding Oy (omistusosuus 56 %), Järvenpään seurakunta (omistusosuus 16 %) ja Porin laiva- ja satamapalvelut (omistusosuus 4 %). 

Kaikille osakkaille on tehty vastaavanlainen ostotarjous, jossa kaupunki on tarjonnut yhtiön maapohjasta kauppahintaa 240 €/k-m2, millä perusteella Porin laiva- ja satamapalveluiden tonttiosuuden kauppahinta on yhteensä 20.000 euroa.

Vakuutusyhtiö on maksanut Saunakallion ostoskeskus Oy:lle 3.256.000 euron suuruisen vakuutuskorvauksen. Vakuutuskorvaus jaetaan osakkaiden kesken omistusosuuksien suhteessa ja maksetaan osakkaille ennen kuin nyt käsillä olevan kaupan voi toimeenpanna. Täten tämän ostokaupan toteutuminen on ehdollinen sille, että Saunakallion  ostoskeskus Oy tilittää vakuutuskorvauksen osakkaille em. tavalla.

Päätös

Päätän

  1. ostaa Saunakallion Ostoskeskus Oy:n osakekannasta osakkeet 1363-1435 (73 osaketta) Porin laiva- ja satamapalveluilta 20.000 euron kauppahinnalla liitteenä olevan kauppakirjaluonnoksessa esitetyin ehdoin
  2. valtuuttaa maankäyttöjohtajan allekirjoittamaan sopimuksen ja tekemään sopimuksiin vähäisiä korjauksia, jotka eivät heikennä kaupungin asemaa sopijaosapuolena.
  3. todeta, että kauppa on ehdollinen määrärahojen siirrolle.

Allekirjoitus

Kaupunkikehitysjohtaja

Organisaatiotieto

Järvenpää