Henkilöstöasiainjaosto, kokous 5.2.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 3 Työllisyysaluejohtajan viran perustaminen ja viran haettavaksi julistaminen

JARDno-2024-156

Valmistelija

  • Henri Nordenswan, Henkilöstöjohtaja, henri.nordenswan@jarvenpaa.fi

Perustelut

Järvenpään kaupungin hallintosäännön 48 §:n mukaan viran perustamisesta päättää kaupunginhallitus. Hallintosäännön 14 §:n mukaan henkilöstöasiainjaosto vastaa kaupunginhallituksen päätöksiä edellyttävien rekrytointien ja muiden henkilöstöasioiden valmistelusta sekä päättää kaupunginhallituksen valitsemien viranhaltijoiden virkasuhteen ehdoista ja kelpoisuusehdoista. Hallintosäännön 49 §:n mukaan viran julistaa haettavaksi se, jonka tehtävänä on valita viranhaltija avoinna olevaan virkaan. Viran, johon kaupunginhallitus valitsee viranhaltijan, julistaa kuitenkin haettavaksi kaupunginhallituksen henkilöstöasiainjaosto.

Järvenpään kaupunginvaltuusto on 9.10.2023 § 62 hyväksynyt Keski-Uudenmaan työllisyysalueen yhteistoimintasopimuksen. Sopimuksen mukaan Järvenpään kaupunki päättää Keski-Uudenmaan työllisyysalueen uusien virkojen perustamisesta työllisyysalueen johtokunnan valmistelusta. Ennen 1.12.2024 virkojen perustaminen valmistellaan kuitenkin kuntajohtajien ohjausryhmässä.

Järvenpään kaupungin hallintosäännössä ei ole määräyksiä työllisyysalueen organisaatiosta tai sen johtajasta. Kaupunginvaltuusto on yhteistoimintasopimuksella delegoinut viran valmistelun työllisyysalueen kuntajohtajien ohjausryhmälle. Yhteistoimintasopimuksen mukaan työllisyysalueen johtaja valitaan johtokunnan nimeämän ryhmän valmistelusta ja työllisyysalueen johtajan valitsee Järvenpään kaupunginhallitus.

Kaupunginvaltuuston hyväksymän yhteistoimintasopimuksen mukaan kaupunginhallituksella on toimivalta ottaa työllisyysalueen johtaja. Työllisyysalueen kuntajohtajien ohjausryhmä on 29.1.2024 hyväksynyt työllisyysalueen johtajan viran toimenkuvaan ja rekrytointiin liittyvät linjaukset. Sen mukaisesti viran kelpoisuusehtona on ylempi korkeakoulututkinto ja viran kokonaisansiotaso määräytyy Järvenpään kaupungin palkkapolitiikan mukaisesti.

HN

 

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Iiris Laukkanen, kaupunginjohtaja, iiris.laukkanen@jarvenpaa.fi

Henkilöstöasiainjaosto päättää lausuntonaan kaupunginhallitukselle puoltaa sitä, että

  1. kaupunginhallitus perustaa työllisyysaluejohtajan viran 1.8.2024 alkaen.
  2. viran kelpoisuusehtona on ylempi korkeakoulututkinto.
  3. kaupunginhallitus päättää, että virasta maksetaan KVTES:in ja Järvenpään kaupungin palkkapolitiikan mukainen palkka.
  4. kaupungin henkilöstöjohtaja valtuutetaan laittamaan virka haettavaksi ja päättämään tarvittaessa haun keskeyttämisestä tai hakuajan jatkamisesta.
  5. johtajan virkavalinta valmistellaan työllisyysalueen yhteistoimintasopimuksen mukaisesti henkilöstöasiainjaostoa enempää kuulematta.

 

Käsittely

Käsittelyn kuluessa esittelijä teki muutetun päätösehdotuksen siten, että poistetaan päätösehdotuksen kohdasta 1. päivämäärä 1.8.2024. Virka tulee perustaa jo aiemmin, jotta se voidaan täyttää ja viranhoito aloittaa 1.8.2024.

 

Päätös

Hyväksyttiin muutetun päätösehdotuksen mukaisesti siten, että kohdasta 1 poistetaan viran perustamisen päivämäärä 1.8.2024.

Tiedoksi

HR-palvelut, henkilöstöjohtaja