§ 1 Esiopetuksen järjestämisen paikat 2024-2025

Lataa 

JARDno-2024-25

Päätöspäivämäärä

5.1.2024

Päätöksen tekijä

Varhaiskasvatusjohtaja

Päätöksen peruste

Järvenpään kaupungin hallintosääntö (KV 21.6.2021 § 53)
Opetuksen ja kasvatuksen palvelualueen toimivallan siirtäminen (Opka 24.1.2023 § 3)

 

Kuvaus

Opetuksen ja kasvatuksen palvelualueen toimivallan siirtämisohjeen mukaan varhaiskasvatusjohtaja päättää esiopetuksen järjestämispaikat toimintavuosittain.  Esiopetuksen järjestämisestä vastaavat kunnat. Myös yksityiset perusopetuksen järjestäjät ja valtion oppilaitokset voivat erillisen luvan perusteella järjestää esiopetusta. Kunta voi myös hankkia esiopetuksen ostopalveluna julkiselta tai yksityiseltä palvelun tuottajalta,​ esimerkiksi yksityiseltä päiväkodilta. Kunta vastaa siitä,​ että ostopalveluna tuotettu esiopetus toteutetaan säädösten ja määräysten mukaisesti. Esiopetus järjestetään kunnan päätöksen mukaisesti koulussa,​ päiväkodissa tai muussa soveltuvassa paikassa

Tässä päätöksessä ilmoitettujen esiopetuksen järjestämispaikkojen määrittelyn perusteena on lakisääteisen esiopetuspalvelun tuottaminen riittävässä laajuudessa sekä Järvenpään kaupungin linjaus siitä, että esiopetusta järjestetään pääasiassa koulujen yhteydessä olevissa esiopetusryhmissä (Kaupunginvaltuuston päätös palveluverkkosuunnitelmasta 15.11.2021 §111). Lisäksi esiopetuksen järjestämispaikkojen määrittelyn perusteena on esiopetusikäisten lasten määrä, lain mukaisten esiopetusryhmien muodostaminen sekä sujuva jatkumo esiopetuksesta perusopetukseen. Kaupunginvaltuuston palveluverkkosuunnitelman päätöksen mukaisesti on kunnalliset koulujen yhteydessä toimivat esiopetusryhmät täytetty ensisijaisesti. Lisäksi esiopetusta ostetaan vuosittain palvelutarpeen vaatimassa laajuudessa erillisellä korvauksella yksityisistä päiväkodeista.

Järvenpäässä esiopetuspaikka osoitetaan lapselle niin, että perhe saa esiopetusehdotuksen tammikuun 2024 loppuun mennessä. Esiopetusehdotuksen saatuaan perheellä on mahdollisuus ennalta ilmoitettuun määräaikaan mennessä joko hyväksyä tai hylätä tehty ehdotus. Hylätessään ehdotetun esiopetuspaikan, perhe tekee uuden esiopetushakemuksen, jossa toivoo lapselle toissijaista esiopetuspaikkaa muista nimetyistä järjestämispaikoista. Toissijaiset esiopetushakemukset käsitellään tapauskohtaisesti perheiden toiveet mahdollisuuksien mukaan huomioiden. Esiopetuspaikkojen osoittamisessa käytetään samoja periaatteita kuin aiempina vuosina.


Esiopetusta järjestetään toimikaudella 2024-​2025 seuraavissa toimipisteissä:

  • Cooperin päiväkoti, ympärivuorokautinen päiväkoti
  • Harjulan päiväkoti, esiopetusryhmät Harjulan koulun tiloissa
  • Isokydön päiväkoti, esiopetusryhmät päiväkodin ja Mankalan koulun tiloissa
  • Kinnarin päiväkoti, esiopetusryhmät Kinnarin koulun tiloissa
  • Kyrölän päiväkoti, esiopetusryhmät Kyrölän koulun tiloissa
  • Nummenkylän päiväkoti
  • Närekadun päiväkoti, esiopetusryhmät Haarajoen koulun tiloissa
  • Oinaskadun päiväkoti
  • Pajalanpihan päiväkoti, esiopetusryhmät päiväkodin ja Kartanon koulun tiloissa
  • Pollen päiväkoti, esiopetusryhmät Järvenpään Yhteiskoulun tiloissa
  • Saunakallion päiväkoti, esiopetusryhmät Saunakallion koulun tiloissa

Yksityisten päiväkotien esiopetus:

  • Folkhälsans daghem i Träskända, ruotsinkielinen ostopalvelu
  • Steinerpäiväkoti Pikkukarhu

Lisäksi kristillisen koulun yhteydessä toimiva päiväkoti Petra järjestää esiopetusta omalla järjestämisluvalla

Päätös

Päätän vahvistaa edellä esitetyllä tavalla Järvenpäässä toteutettavan esiopetuksen järjestämispaikat toimintakaudelle 2024-​2025.

Allekirjoitus

varhaiskasvatusjohtaja Ulla Lehtonen

Organisaatiotieto

Hallintopalvelut