Henkilöstöasiainjaosto, kokous 10.11.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 64 Henkilöstöasiainjaoston kokouskalenteri, kevät 2024

JARDno-2023-1692

Valmistelija

  • Riitta Murtokare, hallinnon asiantuntija, riitta.murtokare@jarvenpaa.fi

Perustelut

Toimielimien kevään 2024 kokouskalenteri on ollut arvioitavana valtuuston ja hallituksen puheenjohtajilla, esittelijöillä sekä lautakuntien ja jaostojen puheenjohtajilla.  Puheenjohtajien jaosto on 8.5.2023 § 8 päättänyt uudesta toimintamallista siten, että kokouskalenteria ei viedä jatkossa puheenjohtajien jaostoon erikseen hyväksyttäväksi, vaan lautakuntien puheenjohtajia kuullaan muutoin osana kokouskalenterin valmistelua. Ohjeellisen kokouskalenterin hyväksyy osaltaan kaupunginhallitus ja samassa yhteydessä kaupunginhallitus kehottaa muita toimielimiä päättämään osaltaan ohjeellisesta kokouskalenterista. 

Kaupunginhallituksen osaltaan hyväksymä ohjeellinen kevään 2024 kokouskalenteri on liitteenä. Henkilöstöasiainjaoston kevään 2024 kokoukset ehdotetaan pidettävän seuraavasti:

  • pe 2.2.
  • pe 8.3.
  • pe 12.4.
  • pe 17.5.
  • pe 7.6.

Kokousten ehdotetaan alkavan kello 7.30, ellei muuta ilmoiteta. 

Kokouspaikka ja kokoustapa

Järvenpään kaupungin hallintosäännön 108 §:n 1 momentin mukaan toimielin pitää kokouksensa päättämänään aikana ja päättämässään paikassa. Kokous pidetään myös, milloin puheenjohtaja katsoo kokouksen tarpeelliseksi tai enemmistö toimielimen jäsenistä tekee puheenjohtajalle esityksen sen pitämisestä. Puheenjohtaja voi perustellusta syystä peruuttaa kokouksen. Muuttuvien tilanteiden sekä kokousten koollekutsumiseen joustavasti ja nopeasti on toimielimen hyvä delegoida hallintosäännön 108 §:n mukaisen päätösvallan kokouspaikan, -ajan ja -tavan päättämisestä toimielimen puheenjohtajalle. Delegointipäätöksen ehdotetaan olevan voimassa toimielimen toimikauden ajan.  

Ehdotus

Esittelijä

  • Iiris Laukkanen, kaupunginjohtaja, iiris.laukkanen@jarvenpaa.fi

Henkilöstöasiainjaosto päättää

  1. hyväksyä edellä esitystekstissä todetut ohjeelliset kokousajankohdat.
  2. delegoida hallintosäännön 108 §:n mukaisen päätösvallan kokouspaikan, -ajan ja -tavan päättämisestä henkilöstöasiainjaoston puheenjohtajalle.
  3. että päätösvallan delegointi henkilöstöasiainjaoston puheenjohtajalle on voimassa henkilöstöasiainjaoston toimikauden loppuun.  

Päätös

Henkilöstöasiainjaosto päätti

  1. hyväksyä kevään 2024 ohjeelliset kokousajat seuraavasti;
  • pe 9.2.
  • pe 8.3.
  • pe 12.4.
  • pe 17.5.
  • pe 7.6.
  1. delegoida hallintosäännön 108 §:n mukaisen päätösvallan kokouspaikan, -ajan ja -tavan päättämisestä henkilöstöasiainjaoston puheenjohtajalle.
  2. että päätösvallan delegointi henkilöstöasiainjaoston puheenjohtajalle on voimassa henkilöstöasiainjaoston toimikauden loppuun.  

Kokouskäsittely

Tämä pykälä käsiteltiin § 64 välissä, jonka jälkeen pidettiin kokoustauko klo 9.47.-10.00.

Käytiin keskustelua kokousajoista ja ehdotetuista kokousajoista tehtiin muutos helmikuun kokoukseen siten, että 2.2. kokouspäiväksi muutettiin 9.2.2024. 

Tiedoksi

HR/palvelut, listatiimi, kirjaamopalvelut