§ 20 Liikennemerkkipäätös: 30 km/h aluenopeusrajoitus Pykälistöntielle ja lähikaduille.

Lataa 

JARDno-2023-1599

Päätöspäivämäärä

11.10.2023

Päätöksen tekijä

Liikenneinsinööri

Päätöksen peruste

Kaupunkikehityslautakunta 21.9.2023 § 58, Kaupunkikehityksen palvelualueen organisaatiorakenne ja viranhaltijoiden päätösvalta, 1.10.2023 ALKAEN, § 5 Liikenneinsinööri. 

Kuvaus

Pykälistöntie, Tataarikuja, Suksitehtaankatu, Kiviojantie (välillä Torpantie-Metsolantie) ja Puistotie (välillä Suksitehtaankatu-Kiviojantie) ovat vähäliikenteisiä asuinalueen katuja. Kadut ovat kapeita ja niillä ei Kiviojantietä lukuun ottamatta ole erillisiä jalkakäytäviä tai pyöräteitä. Edellä mainittujen syiden vuoksi kaduille parhaiten soveltuvana ajonopeutena voidaan pitää enintään 30 km/h nopeutta. Pykälistöntien saneerauksen yhteydessä on tarpeen asettaa kaduille 30 km/h nopeusrajoitusaluetta osoittavat liikennemerkit.

Päätös

Päätän, että Pykälistöntielle, Tataarikujalle, Suksitehtaankadulle (välille Torpantie-Metsolantie), Kiviojantielle (välille Torpantie-Metsolantie) ja Puistotielle (välille Suksitehtaankatu-Kiviojantie) merkitään aluenopeusrajoitus 30 km/h liikennemerkeillä C34. Nopeusrajoituksen vaihtuminen toiseen suuntaan 40 km/h alueeksi osoitetaan myös liikennemerkeillä C34. Muutokset toteutetaan suunnitelmakuvan mukaisesti.

Allekirjoitus

Liikenneinsinööri Timi Veikkolainen

Organisaatiotieto

Yhdyskuntasuunnittelu