§ 22 Liikennemerkkipäätös: Pyörätien merkitseminen Metsolantielle.

Lataa 

JARDno-2023-1610

Päätöspäivämäärä

11.10.2023

Päätöksen tekijä

Liikenneinsinööri

Päätöksen peruste

Kaupunkikehityslautakunta 21.9.2023 § 58, Kaupunkikehityksen palvelualueen organisaatiorakenne ja viranhaltijoiden päätösvalta, 1.10.2023 ALKAEN, § 5 Liikenneinsinööri.

Kuvaus

Metsolantiellä välillä Keskitalontie-Sipoontie on yhdistetty pyörätie ja jalkakäytävä. Vuonna 2019 hyväksytyn pyöräilyn kehittämissuunnitelman mukaan tavoitetila kadun pyöräliikenteen järjestelyille on sekaliikenne.

Metsolantien pyörätie liittyy välillä Keskitalontie-Kiviojantie kahteen muuhun pyörätiehen, Kinnarinpolkuun ja Koulukujaan. Alueella sijaitsee Kinnarin koulu, ja koululais- ja saattoliikenteen turvallisuuden kannalta auto- ja pyöräliikenteen erottelu on tarpeen. Tämän vuoksi pyöräilyn järjestelyihin ei esitetä muutoksia välille Keskitalontie-Kiviojantie. Osa liikennemerkeistä on kuitenkin tarpeen uusia.

Välillä Kiviojantie-Sipoontie autoliikenne on vähäistä, ja kadun länsipuolisen väylän käyttöä pyöräilyyn haittaavat kapea mitoitus ja epäkäytännölliset risteysjärjestelyt. Tämän vuoksi on perusteltua siirtää pyöräily ajoradalle välillä Kiviojantie-Sipoontie.

Päätös

Päätän, että Metsolantielle välille Keskitalontie-Kiviojantie lisätään yhdistetyn pyörätien ja jalkakäytävän liikennemerkkien alle kaksisuuntaisuutta osoittavat lisäkilvet H23.2. Päätän, että pyörätien liikennemerkit poistetaan Metsolantieltä väliltä Kiviojantie-Sipoontie, jolloin pyöräilijän on ajettava ajoradalla. Kaikki muutokset tehdään suunnitelmakuvan mukaisesti.

Allekirjoitus

Liikenneinsinööri Timi Veikkolainen

Organisaatiotieto

Yhdyskuntasuunnittelu