§ 13 Järvenpään Veden hankintapäätös johtotietomittausta varten tarvittavista mittauslaitteista

Lataa 

JARDno-2023-1617

Päätöspäivämäärä

9.10.2023

Päätöksen tekijä

Toimitusjohtaja

Päätöksen peruste

Hallintosääntö 45 § Liikelaitosjohtajan ratkaisuvalta hankinnoissa ja ratkaisuvaltarajat alle 85 000 € irtaimen omaisuuden hankinnoissa.

Kuvaus

Tarjousprosessi

Järvenpään Vesi on neuvotellut johtotietojärjestelmän tietoja mittausta, suunnittelua ja rakentamisen toteutumisen mittauksia varten mittauslaitteiston hankinnasta. Neuvotteluja on käyty Geotrim Oy:n kanssa, koska heidän laitteisto on yhteensopiva käytössä olevien järjestelmien kanssa ja myös kaupungin kaupunkitekniikan käytössä on vastaavia laitteita. Geotrimin laitteita on helppo ottaa käyttöön, koska perusosaaminen vastaaviin laitteisiin on jo käyttäjillä. Nykyiset laitteet ovat yli 7-vuotta vanhoja ja niiden laitetekniikka ei enää vastaa nykyjärjestelmien vaateita. Tämän hetkiseen takymetriin on vaikea saada enää varaosia, Geotrimin mukaan niitä ei enää valmisteta. Satelliittipaikannin(gps-laite) alkaa olla epätarkka ammattikäytössä, kun se ei enää ota tarkkuuslaskuihin mukaan venäläisten Glonass- järjestelmän satelliitteja. Käytettävinä on nykyään myös eurooppalaisten Galileo- satelliitit, sekä kiinalaisten laitejärjestelmiä ja pari muuta pienempää. Nykyinen satelliittipaikantimemme on kuitenkin liian vanha niiden käyttöön. Hyvään tarkkuuteen pääseminen on aika epävarmaa. Hankinta perustuu Erityisalojen hankintalakiin. Kynnysarvot, jotka perustuvat erityisalojen hankintadirektiiviin ja käyttöoikeussopimusdirektiiviin ilman arvonlisäveroa laskettuina, ovat:431 000 euroa tavaroita ja palveluja koskevissa hankinnoissa sekä suunnittelukilpailuissa.

Hankintaan vaikuttavia ominaisuuksia ja edellytyksiä:

- Verkkotietojärjestelmämme on sovitettu Trimblen laitteiden ominaisuuksiin sopiviksi.

- Kaupungin mittaajilla on myös Trimblen laitteet ja se luo synergiaa osastojen kesken.

- Kokemus Trimblen laitteista luo varmuutta työskentelyyn.

- Geotrimiltä saatu huolto- ja muu palvelu on ollut tasokasta, eikä sitä ole syytä muuttaa.

Taloudelliset vaikutukset

Hinnat alv. 0%.

Trimble S7 Robottitakymetrikalusto 19 900,00 €

Trimble® R12i ProPoint™, TIP™ GNSS Rover 20 400,00 €.

Trimble TSC5® -maastotietokone 8 500,00 €

Hankinnan arvo 48 800,00 €.

Tarvittaessa hankintaan voidaan hankkia lisäkoulutusta sopimuksen mukaan 1 000,00 € / koulutuspäivä.

Lisäksi hankintaan sisältyy Geotrim Premium sopimus, joka on 2 900,00 €/vuosi.

 

Päätös

Päätän, että:

1. Järvenpään Veden mittauslaiteet hankitaan Geotrim Oy:ltä kokonaishintaan 48 800,00 € alv. 0%. Hankinta sisältää Trimble S7 Robottitakymetrikalustoston, Trimble® R12i ProPoint™, TIP™ GNSS Rover laitteet sekä Trimble TSC5® -maastotietokoneen.

2. Hankinta tehdään Geotrim Oy:n 20.9.2023 antaman tarjouksen M122590b mukaisesti, johon sisältyvät edellä olevien laitteiden lisäksi mahdollinen lisäkoulutus sekä Geotrim Premium sopimus.

 

Allekirjoitus

Toimitusjohtaja Ari Kaunisto

Organisaatiotieto

Järvenpään Vesi