§ 18 Liikennemerkkipäätös: Uusien bussipysäkkien perustaminen, Järvenpää.

Lataa 

JARDno-2023-1568

Päätöspäivämäärä

29.9.2023

Päätöksen tekijä

Liikenneinsinööri

Päätöksen peruste

Liikenneinsinöörin toimivalta: Kaupunkikehityslautakunta 3.11.2022 § 86, toimivalta Kaupunkikehityksen palvelualueella 1.1.2023 alkaen. LIITE A, viranhaltijoiden päätösvalta, § 5 Liikenneinsinööri.

Kuvaus

Järvenpäässä aloitti liikennöimään vuoden 2023 elokuussa uusi bussilinja  "20" (Kaupunkibussi). Bussi ajaa Jampan ja Järvenpään aseman väliä kiertäen yleisten asiointipaikkojen kuten uimahallin, kauppojen ja terveyskeskuksen kautta. Uuden bussilinjan myötä on tarvetta kehittää pysäkkiverkkoa. Tämä tarkoittaa käytännössä pysäkkien lisäämistä sinne, missä niitä ei vielä reitin varella ole.

Tämän lisäksi linjan 24 reittiä muutettiin suoremmaksi, joka loi myös tarpeen uusille bussipysäkeille.


Harjutie
Harjutielle perustetaan pysäkkipari eli pysäkit molemmin puolin katua Harjulan koulun viereen. Tämä ei aiheuta muita merkkimuutoksia, mutta luo 24 metrin pituiset alueet, joihin ei jatkossa saa pysäköidä (pysäköinti 12 metriä lähemmäksi bussipysäkki-merkkiä on kielletty).

Harjutien pää
Harjutien pohjoispään kääntöpaikalle perustetaan pysäkki. Tämä ei aiheuta muita merkkimuutoksia.


Horsmatie
Tällä hetkellä ainoastaan itäpuolella on pysäkki Valtterinkujan pohjoispuolella. Aiempaan verrattuna linja 24 kulkee nykyään Horsmatietä molempiin suuntiin, joten tämän vuoksi Horsmatielle perustetaan myös kadun länsipuolelle pysäkki. Ei muita merkkimuutoksia.


Kaskitie
Kaskitielle perustetaan uusi pysäkki kadun pohjoispuolelle Kartanontien länsipuolelle. Nykyään Kaskitien eteläpuolella on pysäkki vain Lyhytsulun ja Lähteenkujan välissä. Ei muita merkkimuutoksia.


Perttiläntie
Perttiläntielle perustetaan uusi pysäkki kadun eteläpuolelle, Ristinummentien ja Perttiläntien väliin jäävän hiekkakentän pohjoispuolelle. Nykyään vain pohjoispuolella on pysäkki. Ei muita merkkimuutoksia.


Seutulantie
Seutulantielle perustetaan uusi pysäkkipari musiikkiopiston viereen. Tämän vuoksi 5 minuutin pysäköintipaikat joudutaan poistamaan.


Torpantie
Torpantielle perustetaan uusi pysäkkipari Sipoontien pohjoispuolelle. Ei muita merkkimuutoksia.


Vuoritie
Vuoritielle perustetaan uusi pysäkkipari Loutinkadun itäpuolelle. Ei muita merkkimuutoksia.

Päätös

Päätän, että liikennemerkkimuutokset toteutetaan liikenteenohjaussuunnitelman mukaisesti.

Allekirjoitus

Liikenneinsinööri Timi Veikkolainen

Organisaatiotieto

Yhdyskuntasuunnittelu