Henkilöstöasiainjaosto, kokous 21.4.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 21 Tietohallintojohtajan avoimen viran hoitaminen

JARDno-2022-954

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Mika Lindgren, palvelussuhdepäällikkö, mika.lindgren@jarvenpaa.fi

Perustelut

Tietohallintojohtaja on irtisanoutunut tietohallintojohtajan virasta ja hänen palvelussuhteensa Järvenpään kaupungilla on päättynyt 5.6.2022. Järvenpään kaupungin hallintosäännön 49.4 §:n mukaan kaupunginhallitus valitsee hallintojohtajan, talousjohtajan, tietohallintojohtajan, viestintäjohtajan, henkilöstöjohtajan sekä palvelualueiden asiakkuusjohtajat. Em. viranhaltijoiden valinnasta enintään yhdeksi vuodeksi päättää kuitenkin kaupunginjohtaja tai ko. palvelualuejohtaja.

Kaupunginjohtaja on päätöksillään 2.6.2022 § 10 määrännyt pääarkkitehti Markus Laurialan hoitamaan avointa tietohallintojohtajan virkaa 6.6.2022-30.4.2023. Tietohallintojohtajan virka on ollut tarkoitus täyttää avoimen rekrytoinnin kautta keväällä 2023. Kaupungin johtoryhmän virkoja on kuitenkin täytettävänä myös henkilöstöjohtaja sekä myöhemmin hallintojohtaja. Usean johtajarekrytoinnin valintaprosessin kuljettaminen saman aikaisesti ei henkilöstöasiainjaoston kokousaikataulujen näkökulmasta ole mahdollista, josta syystä valintaprosesseja on pakko porrastaa. Edellä mainitusta syistä johtuen ehdotetaan, että kaupunginhallitus nimeää pääarkkitehti Markus Laurialan hoitamaan avointa tietohallintojohtajan virkaa edelleen 1.5.-31.12.2023 väliseksi ajaksi, enintään kuitenkin siihen saakka, kunnes uusi tietohallintojohtaja on saatu rekrytoitua ja hän on aloittanut tehtävässään. Lauriala on antanut avoimen viran hoitamiseen suostumuksensa. Rekrytointi käynnistetään alkusyksystä.

IL  

Ehdotus

Esittelijä

Iiris Laukkanen, kaupunginjohtaja, iiris.laukkanen@jarvenpaa.fi

Henkilöstöasiainjaosto päättää ehdottaa kaupunginhallitukselle, että kaupunginhallitus päättää nimetä pääarkkitehti Markus Laurialan hoitamaan tietohallintojohtajan avointa virkaa edelleen 1.5.-31.12.2023 väliseksi ajaksi, enintään kuitenkin siihen saakka, kunnes uusi tietohallintojohtaja on saatu rekrytoitua ja hän on aloittanut tehtävässään. 

Käsittely:

Kaupunginjohtaja Iiris Laukkanen ja henkilöstöjohtaja Mika Lindgren selostivat asiaa. 

Päätös

Hyväksyttiin päätösehdotuksen mukaisesti. 

Valmistelija

Mika Lindgren, palvelussuhdepäällikkö, mika.lindgren@jarvenpaa.fi

Perustelut

Henkilöstöasiainjaosto 10.3.2023 § 8

 

 

Ehdotus

Esittelijä

Iiris Laukkanen, kaupunginjohtaja, iiris.laukkanen@jarvenpaa.fi

Kaupunginhallitus päättää nimetä pääarkkitehti Markus Laurialan hoitamaan tietohallintojohtajan avointa virkaa edelleen 1.5.-31.12.2023 väliseksi ajaksi, enintään kuitenkin siihen saakka, kunnes uusi tietohallintojohtaja on saatu rekrytoitua ja hän on aloittanut tehtävässään. 

Päätös

Hyväksyttiin päätösehdotuksen mukaisesti. 

Valmistelija

  • Mika Lindgren, palvelussuhdepäällikkö, mika.lindgren@jarvenpaa.fi

Perustelut

Kaupunginhallitus päätti 27.3.2023 (81 §) kokouksessaan nimetä pääarkkitehti Henkilötiedot piilotettu (Kuntalaki 140§)hoitamaan tietohallintojohtajan avointa virkaa edelleen 1.5.-​31.12.2023 väliseksi ajaksi,​ enintään kuitenkin siihen saakka,​ kunnes uusi tietohallintojohtaja on saatu rekrytoitua ja hän on aloittanut tehtävässään. Henkilötiedot piilotettu (Kuntalaki 140§)  irtisanoutuessaan Järvenpään kaupungin palveluksesta 10.5.2023 alkaen, nimetään vt. tietohallintojohtajaksi kehityspäällikkö Henkilötiedot piilotettu (Kuntalaki 140§) 10.5.2023 - 31.12.2023 väliseksi ajaksi,​ enintään kuitenkin siihen saakka,​ kunnes uusi tietohallintojohtaja on saatu rekrytoitua ja hän on aloittanut tehtävässään. Henkilötiedot piilotettu (Kuntalaki 140§)on antanut suostumuksen tehtävän hoitoon. Tietohallintojohtajan rekrytointi käynnistyy elokuussa 2023. 

 

 

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Iiris Laukkanen, kaupunginjohtaja, iiris.laukkanen@jarvenpaa.fi

Henkilöstöasiainjaosto päättää ehdottaa kaupunginhallitukselle,​ että kaupunginhallitus päättää nimetä kehityspäällikkö Henkilötiedot piilotettu (Kuntalaki 140§)hoitamaan tietohallintojohtajan avointa virkaa 10.5.-​31.12.2023 väliseksi ajaksi,​ enintään kuitenkin siihen saakka,​ kunnes uusi tietohallintojohtaja on saatu rekrytoitua ja hän on aloittanut tehtävässään. 

Päätös

Hyväksyttiin päätösehdotuksen mukaisesti.  

 

Tiedoksi

KH