§ 4 Varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen toimintakertomus 2022-2023

Lataa 

JARDno-2022-1498

Päätöspäivämäärä

11.9.2023

Päätöksen tekijä

Varhaiskasvatusjohtaja

Päätöksen peruste

Opetuksen ja kasvatuksen palvelualueen toimivallan siirtäminen (Opka  24.1.2023 § 3) / Liite B Viran- ja toimenhaltijoiden päätösvallan mukaan varhaiskasvatusjohtaja hyväksyy varhaiskasvatusta ja esiopetusta ohjaavat toimintasuunnitelmat ja -kertomukset.

Kuvaus

Varhaiskasvatusta järjestettiin 2022–2023 kaudella 17 kunnallisessa ja 10 yksityisessä päiväkodissa. Kunnallisia perhepäivähoitajia oli yhdeksän ja yksityisiä perhepäivähoitajia viisi. 

Esiopetusta järjestettiin toimintakaudella 2022-2023 viiden eri koulun ja kymmenen eri kunnallisen päiväkodin yhteydessä. Yksityisistä päiväkodeista seitsemän järjesti esiopetusta ja yksi päiväkoti järjesti esiopetusta omalla opetusluvalla.

Toimintakauden 2022-2023 tavoitteena kaikissa yksiköissä oli ryhmän vertaisvuorovaikutuksen ja ilmapiirin kehittäminen.

Useammassa yksikössä myönteinen ja arvostava ilmapiiri kehittyi viime toimintakauden aikana myönteiseen suuntaan. Yksiköiden toiminnan keskiössä ovat olleet lasten osallisuus, lapsituntemus, kaverisuhteiden vahvistaminen ja laajentaminen sekä lasten mielenkiinnon kohteet ja vahvuudet. Myös huoltajia on osallistettu ja heiltä on saatu palautetta yksikön toiminnasta.

Yhteisöohjautuvia toimintatapoja kokeiltiin useassa eri yksikössä viime toimintakauden aikana ja positiivisen pedagogiikan osaamisen kehittämisestä on nähty olevan hyötyä toimintakauden tavoitteiden saavuttamiseksi. Pedagogisen dokumentoinnin menetelmät ja tavat ovat monipuolistuneet ja dokumentaatiota tehdään yhdessä toisten kasvattajien kanssa tiimeinä.

Päätös

Päätän hyväksyä varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen toimintakertomuksen kaudelta 2022-​2023 liitteen 1 mukaisena.

Allekirjoitus

varhaiskasvatusjohtaja Ulla Lehtonen

Organisaatiotieto

Hallintopalvelut