§ 2 Rakennustarkastajan virantäyttö

Lataa 

JARDno-2023-1117

Päätöspäivämäärä

25.7.2023

Päätöksen tekijä

Johtava rakennustarkastaja

Päätöksen peruste

Julkaistun hakuilmoituksen pohjalta viran kelpoisuusehtona on MRA 4.3 § mukainen tehtävään soveltuva rakennusalan korkeakoulututkinto tai MRA 108 § siirtymäsäännöksen mukaisesti ennen asetuksen voimaantuloa rakennustarkastajan virkaan nimitetty henkilö tai henkilö, joka täyttää aikaisemman asetuksen 158 a §:ssä rakennustarkastajalle säädetyt kelpoisuusvaatimukset. Virkaa täytettäessä on erityisten kelpoisuusehtojen lisäksi huomioitava perustuslain 125 §:ssä säädetyt yleiset nimitysperusteet julkisiin virkoihin eli taito,​kyky ja koeteltu kansalaiskunto,​eduksi katsottiin kokemus rakentamiseen liittyvistä tehtävistä.

 

Hakemusten,​haastattelujen ja ansiovertailun sekä perustuslain 125 § mukaisten yleisten nimitysperusteiden eli taidon,​kyvyn ja koetellun kansalaiskunnon kokonaisarvioinnin nojalla soveltuvin ja sopivin Järvenpään kaupungin rakennustarkastajan virkaan on Jultuz Änwär. Hän on lisäksi työkokemuksensa ja osaamisensa sekä henkilökohtaisten ominaisuuksiensa perusteella kyvykkäin hoitamaan avoinna olevaa virkaa.

 

Kuvaus

Järvenpään kaupungin rakennustarkastajan virka on ollut haettavana 6.4-4.5.2023 välisen ajan.  Virka on ollut haettavana Järvenpään kaupungin nettisivuilla, julkisella ilmoitustaululla, TE-palvelujen sivuilla sekä Kuntarekry-työnhakupalvelussa.  Kelpoisuusehtona tehtävään on MRA 4.3 § mukainen tehtävään soveltuva rakennusalan korkeakoulututkinto. Viran kelpoisuuden täyttää myös MRA 108 § siirtymäsäännöksen mukaisesti ennen asetuksen voimaantuloa rakennustarkastajan virkaan nimitetty henkilö tai henkilö, joka täyttää aikaisemman asetuksen 158 a §:ssä rakennustarkastajalle säädetyt kelpoisuusvaatimukset.Virkaa täytettäessä on erityisten kelpoisuusehtojen lisäksi huomioitava perustuslain 125 §:ssä säädetyt yleiset nimitysperusteet julkisiin virkoihin eli taito,​kyky ja koeteltu kansalaiskunto.

Virkoja haki määräajassa yhdeksän hakijaa. Hakijoiden koulutus-​ja työkokemustiedot kokonaisuudessaan löytyvät sähköisistä hakemuksista. Hakijoiden antamiin tietoihin pohjautuvan ansiovertailun perusteella haastatteluun kutsuttiin kaksi hakijaa.

Haastattelijoina toimivat johtava rakennustarkastaja Jouni Vastamäki ja rakennustarkastaja Jukka Savolainen

Päätös

Päätän valita Järvenpään kaupungin toiseen rakennustarkastajan virkaan Jultuz Änwärin 4.9.2023 alkaen. Virkaan ottaminen on ehdollinen,​kunnes valittu esittää terveydentilastaan luotettavan selvityksen. Virassa noudatetaan kuuden kuukauden koeaikaa.
Työehdot määräytyvät TS mukaan ja ne tarkennetaan virkamääräyksessä.

Allekirjoitus

Johtava rakennustarkastaja Jouni Vastamäki

Organisaatiotieto

HR-palvelut