Nuorisovaltuusto, kokous 21.6.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 43 Nuorisovaltuuston osallistuminen Keski-Uudenmaan Pride-tapahtumaan 2023

JARDno-2023-860

Valmistelija

  • Noora Salo, nuorisotyöntekijä, noora.salo@jarvenpaa.fi

Perustelut

Pridet ovat ihmisoikeustapahtumia seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen näkyvyyden ja yhtäläisten oikeuksien puolesta tehdyn työn kunniaksi. Priden sanoma on, että jokainen saa olla ylpeästi oma itsensä.

Keski-Uudenmaan Pride on Tuusulan, Keravan, Järvenpään ja Nurmijärven yhteinen juhla, jota kunnat isännöivät vuorollaan. Keski-Uudenmaan Pridea juhlitaan jokaisen kaupungin paikallisilla ennakkotapahtumilla sekä sijainniltaan vaihtuvalla Priden pääjuhlalla.

Keski-Uudenmaan Pride järjestettiin ensimmäisenä vuonna Järvenpäässä Puistojuhlalla, joka toteutettiin Järvenpään Rantapuistossa 4.9.2021. Vuonna 2022 Pride oli Tuusula-vetoinen, ja sen pääjuhla oli Jokelan Tiilitehtaalla 3.9.2022. Vuonna 2023 Keski-Uudenmaan Pride keskittyy Keravalle ja sitä juhlitaan lauantaina 26.8.

Tapahtumaan voi osallistua järjestämällä erilaisia etkotapahtumia sekä osallistumalla päätapahtuman sisältöjen toteuttamiseen. Lisätietoja Keski-Uudenmaan Pride-tapahtumasta 2023 Keravan ja jäsenkuntien tapahtumakalentereista.

Nuorisovaltuuston tehtävänä on kuulla nuoria laajasti sekä edistää yhdenvertaisuuden toteutumista, jonka vuoksi nuorisovaltuuston näkyvyys myös Pride-tapahtumassa on perusteltua. 

Ehdotus

Esittelijä

  • Ville Sikström, ville.sikstrom@jarvenpaa.fi

Nuorisovaltuusto käy keskustelua Keski-Uudenmaan Pride-tapahtumaan osallistumisesta ja päättää

  1. Osallistua Keski-Uudenmaan Pride-tapahtumaan
  2. Nimetä keskuudestaan työryhmän vastaamaan suunnittelusta ja toteuttamisesta

Päätös

Päätetään päätösehdotuksen mukaisesti. Työryhmään nimetään Ville Sikström, Aarre Vainikainen, Sami Ollinmäki, Sanni Veijalainen ja Julius Laakkonen.

Kokouskäsittely

Todettin yksimielisesti nuorisovaltuuston näkyvyyden Keski-Uudenmaan Pridessa olevan perusteltua. Kiinnostuneiksi työryhmään osallistumisesta ilmoittautuivat Ville Sikström, Aarre Vainikainen, Sami Ollinmäki, Sanni Veijalainen ja Julius Laakkonen.