§ 5 Asemakaava-arkkitehdin viran täyttäminen

Lataa 

JARDno-2023-731

Päätöspäivämäärä

2.5.2023

Päätöksen tekijä

Kaavoitusjohtaja

Päätöksen peruste

Julkaistun hakuilmoituksen pohjalta viran kelpoisuusehdoksi määritettiin korkeakoulun tai yliopiston arkkitehtiosaston loppututkinto tai vastaava ulkomainen arkkitehdin tutkinto (ylempi korkeakoulututkinto), eduksi katsottiin  kokemus yhdyskuntasuunnittelun parista ja kaavoitusprosessien läpiviennistä sekä syvällinen osaaminen yhdyskuntasuunnittelusta, kaavoituksesta sekä kaupunkisuunnittelusta. Eduksi katsottiin myös kokemus verkostomaisesta työskentelystä sekä vahvat vuorovaikutus- ja tiimityöskentelytaidot.

Hakemusten, haastattelujen ja ansiovertailun sekä perustuslain 125 § mukaisten yleisten nimitysperusteiden eli taidon, kyvyn ja koetellun kansalaiskunnon kokonaisarvioinnin nojalla soveltuvin ja sopivin Järvenpään kaupungin asemakaava-arkkitehdin virkaan on arkkitehti (henkilötiedot poistettu, Kuntalaki § 140). (henkilötiedot poistettu, Kuntalaki § 140) on pitkä ja monipuolinen kokemus yhdyskuntasuunnittelun ja kaavoituksen alalta. (henkilötiedot poistettu, Kuntalaki § 140) on vastannut useista haasteellisista kaavaprosesseista ja kaupunkisuunnittelutehtävistä ja tehnyt työssään monipuolista yhteistyötä eri tiimien ja erilaisten sidosryhmien kanssa. (henkilötiedot poistettu, Kuntalaki § 140) ominaisuudet ja vahvuudet tukevat hyvin Järvenpään asemakaavatiimin kehittämistavoitteita. (henkilötiedot poistettu, Kuntalaki § 140) on lisäksi työkokemuksensa ja osaamisensa sekä henkilökohtaisten ominaisuuksiensa perusteella kyvykkäin hoitamaan avoinna olevaa virkaa.

 

Kuvaus

Järvenpään kaupungin asemakaava-arkkitehdin virka on ollut haettavana 16.3.-30.3.2023. Virka on ollut haettavana Järvenpään kaupungin nettisivuilla, julkisella ilmoitustaululla, TE-palvelujen sivuilla sekä Kuntarekry-työnhakupalvelussa. Asemakaava-arkkitehdin kelpoisuusehtona on ollut korkeakoulun tai yliopiston arkkitehtiosaston loppututkinto tai vastaava ulkomainen arkkitehdin tutkinto (ylempi korkeakoulututkinto).Virkaan valitun on myös tullut täyttää maankäyttö- ja rakennuslainsäädännön kaavanlaatijalle asettamat pätevyysvaatimukset ja hänellä on tullut olla tehtävän vaativuuden edellyttämä riittävä kokemus (MRL 10 § ja MRA 3 § Kaavan laatijan pätevyys). Virkaa täytettäessä on erityisten kelpoisuusehtojen lisäksi huomioitava perustuslain 125 §:ssä säädetyt yleiset nimitysperusteet julkisiin virkoihin eli taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto.

Virkaan haki määräajassa seitsemän hakijaa. Hakijoiden koulutus- ja työkokemustiedot kokonaisuudessaan löytyvät sähköisistä hakemuksista. Hakijoista viisi täytti virassa säädetyt kelpoisuusehdot. Hakijoiden antamiin tietoihin pohjautuvan ansiovertailun perusteella haastatteluun kutsuttiin kolme hakijaa.

Haastattelijoina toimivat kaavoitusjohtaja ja asemakaavoituksen projektipäällikkö.

Päätös

Päätän valita arkkitehti (henkilötiedot poistettu) Järvenpään kaupungin asemakaava-arkkitehdin virkaan. Viran hoidon aloitus on sopimuksen mukaan.

Virkaan ottaminen on ehdollinen, kunnes valittu esittää terveydentilastaan luotettavan selvityksen. Virassa noudatetaan kuuden kuukauden koeaikaa.

Työehdot määräytyvät TS mukaan ja ne tarkennetaan virkamääräyksessä. 

Allekirjoitus

kaavoitusjohtaja Sampo Perttula

Organisaatiotieto

HR-palvelut