§ 4 Päätös korona-kohdeavustuksista järjestöille ja yhteisöille, koronan jälkihoito

Lataa 

JARDno-2023-292

Päätöspäivämäärä

5.5.2023

Päätöksen tekijä

Palvelualuejohtaja hyvo

Päätöksen peruste

Hyvinvoinnin palvelualueen toimivallan siirtäminen (Hyvinvointilautakunta 15.2.2023).

Kuvaus

Järvenpään kaupunki myöntää kertaluonteisia ja harkinnanvaraisia korona-avustuksia järvenpääläisille yhteisöille, järjestöille ja yhdistyksille. Kaupunki haluaa toteuttaa kaupunkistrategiansa painopisteitä vireä kaupunkielämä ja ajoissa auttaminen. Avustus on tarkoitettu yhdistyksen/yhteisön/järjestön toiminnan jatkumisen turvaamiseen koronapandemian aiheuttamien taloudellisten vaikeuksien osalta ja kaupunkilaisten hyvinvoinnin edistämiseen. Avustuksia arvioitaessa tarkastellaan myös Hyvinvointi- ja turvallisuussuunnitelman painopisteitä.

Kohdeavustuksien myöntämisestä päättää hyvinvoinnin palvelualueen johtaja. Hakemuksia arvioi työryhmä, joka koostui hyvinvoinnin palvelualueen työntekijöistä.

Kaupunginvaltuusto on kokouksessaan 12.12.2022 päättänyt koronamäärärahan siirrosta vuodelle 2023. Kaupunginhallitus on 6.2.2023 kokouksessaan osaltaan päättänyt korona-avustuksen määrärahasta. Avustusmäärärahan kokonaissumma on 70 000 euroa.

Kohdeavustusta voi hakea rekisteröityneet yhdistykset, järjestöt ja muut yleishyödylliset yhteisöt sekä työryhmät, jotka pystyvät osoittamaan toimintansa kärsineen koronapandemiasta. Korona-avustusta voi hakea esimerkiksi toimintaan, joka tukee lasten, nuorten tai ikäihmisten koronan aiheuttamista ongelmista toipumista. Avustusta voi hakea myös esimerkiksi kustannuksiin, jotka ovat aiheutuneet toiminnan väliaikaisesta keskeytymisestä ja/tai tapahtumien peruuntumisesta tai uudelleenjärjestelystä.

Avustusta myönnettäessä huomioidaan hakijan muualta saadut avustukset. Hakijalle ei myönnetä samaan käyttötarkoitukseen avustusta kaupungin muista avustusmäärärahoista.

Saapuneet hakemukset

Avustuksia haki määräaikaan 6.4.2023 mennessä 26 tahoa. Hakemusten yhteenlaskettu summa oli 208 145 euroa. Hakijat on lueteltu liitteessä. Avustuksen myöntämisessä huomioitiin kuvauksessa mainitut hakuedellytykset. Valmistelussa on päädytty kokonaisharkinnan perusteella siihen, että avustusta esitetään jaettavaksi yhteensä 24*) hakijalle, yhteensä 70 000 euroa. Avustus on käytettävä myönnettyyn tarkoitukseen. Mikäli avustuksen käyttötarkoitus olennaisesti muuttuu, siitä on tehtävä ilmoitus avustuksen myöntäjälle hyväksyttäväksi. 

*(tekninen korjaus: luku 18 -> 24 /5.5.2023 HK, Hallintolaki § 51.1)

Päätös

Päätän, että

1) vuoden 2023 kohdeavustukset koronasta elpymiseen (yhteensä 70 000 euroa) myönnetään liitteen mukaisesti.

2) avustusta saavan tahon on raportoitava toiminnastaan 31.12. 2023 mennessä kirjallisesti Järvenpään kaupungin kirjaamoon kaupungin sivuilla olevin ohjein: www.jarvenpaa.fi/avustusraportointi.

3) selvityksen toimittamatta jättäminen voi aiheuttaa avustuksen takaisinperinnän.

Allekirjoitus

Hyvinvoinnin palvelualuejohtaja Kristiina Soots

Organisaatiotieto

Hyvinvoinnin palvelualue