§ 7 Liikennemerkkipäätös: Suojatiet Vuorimännynk., Närek., Reservikompp.k., Valajank., Haltianp. ja Päivärinteenk.

Lataa 

JARDno-2021-2011

Päätöspäivämäärä

23.3.2023

Päätöksen tekijä

Liikenneinsinööri

Päätöksen peruste

Liikenneinsinöörin toimivalta: Kaupunkikehityslautakunta 3.11.2022 § 86, toimivalta Kaupunkikehityksen palvelualueella 1.1.2023 alkaen. LIITE A, viranhaltijoiden päätösvalta, § 5 Liikenneinsinööri.

Kuvaus

Suojatietä tai pyörätien jatketta ei ole merkitty Vuorimännynkadun-Honkatien, Reservikomppaniankadun-Hahlakadun, Valajankadun-Levysepänkadun, Haltianpolun-Rekikadun ja Päivärinteenkadun-Vanhankyläntien risteyksiin eikä Närekadun ja puistossa kulkevan pyörätien risteämäkohtaan. Kyseisissä paikoissa on risteävää jalankulku-, pyörä- ja autoliikennettä, ja tiemerkinnöillä voidaan parantaa risteämäkohtien havaittavuutta, selkeyttää kulkureittien jatkuvuutta sekä selkeyttää väistämissääntöjä.

Lisäksi Honkatieltä, Levysepänkadulta, Rekikadulta ja Päivärinteenkadulta puuttuu pyörätien liikennemerkkejä, ja puutteet on korjattava suojateiden merkitsemisen yhteydessä.

Päätös

Päätän, että Vuorimännynkadun-Honkatien, Reservikomppaniankadun-Hahlakadun ja Haltianpolun-Rekikadun risteyksiin sekä Närekadulle merkitään suojatiet, ja että Valajankadun-Levysepänkadun sekä Päivärinteenkadun-Vanhankyläntien risteyksiin merkitään suojatiet ja pyörätien jatkeet. Lisäksi risteysten pyörätiemerkintöjä täydennetään. Liikennemerkki- ja tiemerkintämuutokset toteutetaan suunnitelmapiirustusten mukaisesti.

Allekirjoitus

Liikenneinsinööri Timi Veikkolainen

Organisaatiotieto

Yhdyskuntasuunnittelu