§ 6 Liikennemerkkipäätös: Pysäköintipaikkojen merkitseminen Pellonkulman alueella.

Lataa 

JARDno-2023-457

Päätöspäivämäärä

23.3.2023

Päätöksen tekijä

Liikenneinsinööri

Päätöksen peruste

Liikenneinsinöörin toimivalta: Kaupunkikehityslautakunta 3.11.2022 § 86, toimivalta Kaupunkikehityksen palvelualueella 1.1.2023 alkaen. LIITE A, viranhaltijoiden päätösvalta, § 5 Liikenneinsinööri.

Kuvaus

Pellonkulmantie, Teuvankatu, Jepuankatu ja Jämsänkatu ovat pysäköintikieltoaluetta, jossa katualueelle on liikennemerkeillä osoitettu pysäköintipaikkoja. Näiden paikkojen lähellä on havaittu toistuvasti pysäköintivirheitä, ja saatujen oikaisuvaatimusten johdosta on todettu, että pysäköintipaikkojen merkinnät eivät ole riittävän selkeät.

Pysäköintipaikkojen merkintöjä on tarpeen selkeyttää siten, että pysäköintipaikkojen päättymiskohdat merkitään erillisillä liikennemerkeillä ja katuun tehdään tiemerkinnät, joilla pysäköintipaikat rajataan.

Suunnitelman tavoitteena on säilyttää pysäköinnin järjestelyt pääosin ennallaan. Tämän vuoksi suurimpaan osaan pysäköintipaikkojen sijainneista tai pituuksista ei tehdä muutoksia. Pellonkulmantiellä Lapuankujan luona olevaa pysäköintipaikkaa lyhennetään 6 metrillä, jotta pysäköintipaikka saadaan kauemmas suojatiestä ja risteysalueesta. Teuvankadun pysäköintipaikkaa pidennetään 6 metrillä, jotta uusi liikennemerkki saadaan kiinni valopylvääseen. Jepuankadulla Vöyrinkadun puoleista pysäköintipaikkaa pidennetään 6 metriä, jotta liikennemerkki saadaan kiinnitettyä sopivaan sijaintiin lähemmäs puistoon johtavaa pyörätietä, mutta kuitenkin siten, etteivät pysäköidyt autot estä kulkua pyörätielle. Jepuankadulla Annankulmankadun puoleista pysäköintipaikkaa pidennetään noin 4,5 metriä, jotta uusi liikennemerkki saadaan kiinni valopylvääseen. 

Pysäköintipaikoille on ollut sallittua pysäköidä liikennemerkkien mukaan ainoastaan henkilöautoja. Merkintöjen uusimisen yhteydessä rajausta muutetaan siten, että pysäköinti sallitaan kaikille ajoneuvoille, jotka mahtuvat 2 metrin levyisille pysäköintipaikoille. Muutoksen perusteena on merkintöjen yhtenäistäminen muiden kaupunginosien kanssa.

Päätös

Päätän, että Pellonkulmantien, Teuvankadun, Jepuankadun ja Jämsänkadun pysäköintipaikat osoitetaan liikennemerkeillä E2 (Pysäköintipaikka) ja lisäkilvillä H18 tekstillä "24 h". Pysäköintipaikkojen päättyminen osoitetaan liikennemerkeillä E2 ja lisäkilvillä H11 (Vaikutusalue päättyy). Pysäköintipaikkojen sijainnit säilytetään ennallaan lukuun ottamatta suunnitelmakuvissa esitettyjä vähäisiä muutoksia. Kaikki muutokset tehdään suunnitelmakuvien mukaisesti.

Allekirjoitus

Liikenneinsinööri Timi Veikkolainen

Organisaatiotieto

Yhdyskuntasuunnittelu