§ 4 Korvausvaade tonttijohdon kaivuuvahingosta

Lataa 

JARDno-2023-348

Päätöspäivämäärä

14.3.2023

Päätöksen tekijä

Toimitusjohtaja

Päätöksen peruste

Hallintosääntö § 45, Liikelaitosjohtajan toimivalta ja ratkaisuvaltaraja alle 10 000 € vahingon­korvauksissa.

 

Kuvaus

Satukallion kaupunginosassa omakotikiinteistö oli tilannut uudisrakennukseen vesijohto- ja jätevesiviemärin liittymät (tonttijohdot). Kiinteistön omistajalle kuuluu tonttijohtojen kai­vannon kaivutyöt ja putkien asennustyöt kadulta kiinteistölle. Järvenpään Vesi tekee liitokset kadulla sijaiseviin runkojohtoihin.

Kaivutöiden yhteydessä katkesi vesijohdon runkolinja, jota ei ollut kartoitettu vesilaitoksen johtokarttaan. Tällöin maarakennusurakoitsija ei voinut varoa myöskään kaivutöiden yhtey­dessä aiemmin rakennettua runkovesijohtoputkea, joka sitten katkesi ja aiheutti ennalta arvaamattoman vesijohtovuodon. Sulkuventtiilien etsimisen ja vesijohdon tulppaamisen vuoksi kaivantoa jouduttiin laajen­tamaan, jolloin uudiskohteen ”kirvesvarsitontin” osalta katosi myös kaksi rajapyykkiä kadunvarres­ta. Rajapyykit tulee kiinteistön omistajan tilata maanmittauslaitokselta. Kiinteistö on esittänyt aiheutuneesta ylimääräisestä vahingosta korvausvaateen, jonka summa on 1100 € (alv 0 %) + 364 € (alv 24 %) = 1364 € (alv 24 %).

Päätös

Päätän, että kiinteistölle maksetaan vahingonkorvauksena esitetty summa 1100 € (alv 0 %) + 364 € (alv 24 %) = 1364 € (alv 24 %), koska johtokartassa ei ollut näkyvissä aiemmin rakennettua runkovesijoh­toa, jolloin ai­heutunutta vahinkoa ei myöskään voitu ennakolta välttää.

Allekirjoitus

Toimitusjohtaja Ari Kaunisto

Organisaatiotieto

Järvenpään Vesi