§ 1 Valtion virastotalon hankesuunnitteluvaiheen asiantuntijapalvelusopimus

Lataa 

JARDno-2023-360

Päätöspäivämäärä

10.3.2023

Päätöksen tekijä

Palvelualuejohtaja hyvo

Päätöksen peruste

Hallintosääntö 42§, hyvinvoinninpalvelualueen toimivallan määräys

Kuvaus

Järvenpään virastotaloon (Mannilantie 28) tulevassa yhteisessä työympäristössä on tavoitteena toteuttaa valtion toimitilastrategiaa, luopua edelleenvuokratuista tiloista sekä toimeenpanna valtiovarainministeriön (VM) palvelu- ja toimitilaverkostouudistushankkeen mukaista julkisen hallinnon yhteistä käyntiasiointipalvelua ja yhteistä työympäristöä. Suunnittelua ohjaa julkisen hallinnon yhteisten työympäristöjen konseptikokonaisuus.
 

Järvenpäässä valtion toimijat toimivat useissa eri kiinteistöissä, joista osa on valtion omistamia ja osa vuokrakohteita. Hankkeen tarkoituksena on tuoda useat valtion toimijat samaan yhteiseen työympäristöön huomioiden uudet työnteon tavat ja laajat etätyökäytännöt. Hankkeessa huomioidaan toimijakohtaiset erityispiirteet. Hankkeessa on mukana tällä hetkellä yhteensä 6 toimijaa.

Hankesuunnitteluvaihe on käynnistetty Senaatin toimesta helmikuussa 2023 omistajalähtöisenä ja hankesuunnittelun käynnistämisestä yhdessä asiakkaiden kanssa tullaan sopimaan asiakasohjausryhmän kokouksessa (28.3.2023).

Senaatti-kiinteistöjen tehtävänä on tuottaa kiinteistö- ja tilapalveluita, tilajohtamisen ja -hallinnon palveluita, tilojen hankintaan, hallinnointiin ja luovuttamiseen liittyviä palveluita ja näihin välittömästi liittyviä muita palveluja palvelusopimusten perusteella valtion liikelaitoksista annetun lain (1062/2010) 2 §:ssä tarkoitetuille asiakkaille sekä huolehtia hallinnassaan olevasta valtion kiinteistövarallisuudesta. Senaatti-konsernin liikelaitokset voivat tuottaa palveluita vähäisessä määrin myös muille asiakkaille.

Senaatti toimii valtioyhteisössä sidosyksikköasemassa (in-house) ja sen asiakkaat voivat hankkia tarvitsemansa palvelut liikelaitokselta kilpailuttamatta. Valtion toimitilaratkaisuja ohjaa valtioneuvoston periaatepäätös valtion toimitilastrategiaksi (16.12.2021). Yhteistyössä otetaan valtion toimitilastrategian lisäksi huomioon myös toimitila-asioihin liittyvien muiden valtioneuvoston periaatepäätösten sisältö.

Hankesuunnittelun on tarkoitus valmistua 9/2023. Hankesuunnittelun ja investointipäätöksen jälkeen alkaa hankkeen yleis- ja toteutussuunnitteluvaihe. Muutostyöt toteutetaan v. 2025-2026 aikana. Tavoitteena on, että kokonaisuus valmistuu kesään mennessä vuonna 2026.


Nyt solmittavalla asiantuntijapalvelusopimuksella sovitaan:
· hankkeen etenemismallista;
· kustannuksista, joita syntyy hankkeen hankesuunnitteluvaiheessa ennen vuokrasopimusten allekirjoittamista;
· yhteistyömenettelystä, jolla pyritään varmistamaan hankkeen onnistuminen sekä
· hankkeeseen liittyvien asiantuntijapalveluiden tilaamisesta tarjous-tilaus - menettelyllä. Näitä asiantuntijapalveluita voivat olla mm. muutosjohtaminen ja muut johdon työympäristöpalvelut.

 

Järvenpään kaupungin kannattaa olla mukana kokonaisuudessa suunnitteluvaiheessa hyvien palvelujen takaamiseksi kaupunkilaisille. Rahoitus hankkeeseen tulee pääsääntöisesti valtiolta. Suunnitteluvaiheen kustannuksista Järvenpään kaupungin osuus on laskettu 15 HTV:n mukaan.  Tämä tarkoittaa 6 000–12 000 euron suuruista summaa. Henkilöt ovat työllisyyspalveluja sekä kotoutumispalveluja tuottavia. Arvio henkilömäärästä täsmentyy työllisyys- ja elinkeinopalvelujen uudistuksen ja järjestämisen tavan varmistuessa vuoden 2023 aikana. Hankkeesta voi irtautua niin halutessaan missä tahansa vaiheessa.

Päätös

Päätän, että kaupunki (hyvinvoinnin palvelualue) ottaa osaa Järvenpään kaupungissa valtion virastotalon hankesuunnitteluvaiheen asiantuntijapalvelusopimukseen.

Allekirjoitus

hyvinvoinnin palvelualuejohtaja Kristiina Soots

Organisaatiotieto

Konsernipalvelut