§ 2 Keski-Uudenmaan työllisyysalueen valmistelun selvitykseen osallistuminen, TE 2025-uudistus

Lataa 

JARDno-2023-363

Päätöspäivämäärä

10.3.2023

Päätöksen tekijä

Palvelualuejohtaja hyvo

Päätöksen peruste

Hallintosääntö 42§, hyvinvoinninpalvelualueen toimivallan määräys

Kuvaus

Pääministeri Sanna Marinin hallitus linjasi kevään 2021 puoliväliriihessä TE-palveluiden siirrosta paikallistasolle. Palvelut siirtyvät kunnille 1.1.2025. Uudistuksen tavoitteena on palvelurakenne, joka edistää parhaalla mahdollisella tavalla työntekijöiden nopeaa työllistymistä ja lisää työ- ja elinkeinopalvelujen tuottavuutta, saatavuutta, vaikuttavuutta ja monipuolisuutta. Uudistuksessa huomioidaan palvelujen yhdenvertainen saatavuus.

Järjestämisen vaihtoehtoja on arvioitava monipuolisesti. Keski-Uudenmaan kunnat (Hyvinkää, Järvenpää, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen, Tuusula) ovat työstäneet mahdollisen yhteisen työllisyysalueen sekä sen sopimuksen valmistelua.  Kokonaisuutta varten on tärkeää, että asiaa valmistellaan yhdessä ulkopuolisen toimijan kanssa. Selvitystyö on tilattu Vento & Pernu työllisyys Oy:lta. Projektin lopputuotoksena valmistellaan mahdollisimman pitkälle valmisteltu työllisyysalueen sopimuspohja/-runko sekä sen taustamuistio.

Selvityksen kustannusten jako määräytyy asukasmäärän perusteella. Järvenpään osuus selvityksestä on 8 289 €.

Päätös

Päätän, että Järvenpään kaupunki on osaltaan mukana kuuden kunnan yhteisselvityksessä, joka tilataan Vento & Pernu työllisyys Oy:lta liittyen työllisyysalueen järjestämisvastuun valmisteluun.

Allekirjoitus

hyvinvoinnin palvelualuejohtaja Kristiina Soots

Organisaatiotieto

Konsernipalvelut