§ 2 Liikennemerkkipäätös: Pysyvät siirtokehotus-merkit.

Lataa 

JARDno-2023-180

Päätöspäivämäärä

9.2.2023

Päätöksen tekijä

Liikenneinsinööri

Päätöksen peruste

Liikenneinsinöörin toimivalta: Kaupunkikehityslautakunta 3.11.2022 § 86, toimivalta Kaupunkikehityksen palvelualueella 1.1.2023 alkaen. LIITE A, viranhaltijoiden päätösvalta, § 5 Liikenneinsinööri.

Kuvaus

Järvenpäässä on ollut monena vuotena haasteita katujen talvikunnossapidossa pysäköityjen autojen vuoksi, kunnossapidon haasteiden vuoksi pysäköintipaikat ovat joillain katuosuuksilla vähentyneet. Estynyt talvikunnossapito on kaventanut myös katuja, kun lunta ja jäätä ei olla saatu poistettua, mikä on vaikeuttanut autoilijoiden, pyöräilijöiden ja jalankulkijoiden liikkumista. Järvenpäässä on aiemmin ollut käytössä väliaikaisia siirtokehotus-merkkejä tarpeen mukaan, mutta niillä ei ole ollut kaikilta osin riittävää vaikutusta.

Väliaikaisten siirtokehotus-merkkien rinnalle otetaan käyttöön koko talvikauden paikallaan olevat merkit. Näiden merkkien osoittama siirtokehotus on voimassa vuosittain enintään 1.12.-15.5. välisenä aikana. Näin saadaan sujuvoitettua myös keväisin tehtävää hiekannostoa. Koko kauden kadulla sijaitsevat siirtokehotukset merkitään liikennemerkillä I13 (Siirtokehotus), ja tekstillisellä lisäkilvellä, jossa ilmoitetaan tarkempi voimassaoloaika. Käytännössä jokaisella katuosuudella, jolla merkinnät tehdään, siirtokehotus on voimassa joka toinen viikko. Siirtokehotusten voimassaolo on porrastettu kaduittain niin, että vierekkäisillä kaduilla siirtokehotus ei ole samana päivänä voimassa.

Koko kauden maastossa olevia siirtokehotus-merkkejä kokeillaan ensin kuudella kadulla, joilla kunnossapidon näkökulmasta on ollut suurimmat haasteet. Kokeilussa mukana olevat kadut ovat Järvipuistonkatu, Kansakoulunkatu, Kartanontie, Mannilantie, Tupalantie ja Vuoritie. Tämän kokeilun perusteella talveksi 2023-2024 tehdään tarvittavia muutoksia.

Tavoitteena on palvella kuntalaisia paremmin mahdollistamalla kunnossapidolle aiempaa paremmat edellytykset.

Päätös

Päätän, että siirtokehotus-merkinnät toteutetaan suunnitelman mukaisesti.

Allekirjoitus

Liikenneinsinööri Timi Veikkolainen

Organisaatiotieto

Yhdyskuntasuunnittelu