§ 1 Liikennemerkkipäätös: Pysäköintipaikkojen merkitseminen Yliopettajankadulle.

Lataa 

JARDno-2023-42

Päätöspäivämäärä

25.1.2023

Päätöksen tekijä

Liikenneinsinööri

Päätöksen peruste

Liikenneinsinöörin toimivalta: Kaupunkikehityslautakunta 3.11.2022 § 86, toimivalta Kaupunkikehityksen palvelualueella 1.1.2023 alkaen. LIITE A, viranhaltijoiden päätösvalta, § 5 Liikenneinsinööri.

Kuvaus

Osoitteessa Yliopettajankatu 6 sijaitsee Päiväkoti Petra, jonka saattoliikenteen pysäköinti on 17.12.2019 jätetyssä rakennuslupahakemuksessa esitetty sijoittuvaksi Yliopettajankadun katualueelle. Kaupunkitekniikan 6.3.2020 antaman rakennuslupalausunnon mukaan yleinen, lyhytaikainen pysäköinti (3 autopaikkaa) Yliopettajankadulle on mahdollista seuraavin reunaehdoin: Pysäköinti ei haittaa muuta liikennöintiä katualueella, pysäköinti ei haittaa lumenaurausta tai muuta katualueen kunnossapitoa, pysäköintijärjestelyt eivät estä katualueen kuivatusta (Yliopettajankadun katualue on esitetty kuivatettavaksi vierialueen viherpainantein), hankkeeseen ryhtyvä esittää suunnitelmat ja toteuttaa kustannuksellaan lyhytaikaisen pysäköinnin kohdalle levennyksen 0,5 m, joka kivetään esim. nurmikivellä tai muulla läpäisevällä kiveyksellä liikennöitävyyden parantamiseksi, levennyksen toteutus ei saa hankaloittaa katualueen kuivatusta.

Yliopettajankatu on pysäköintikieltoaluetta. Pysäköintikieltoalueen liikennemerkit sijaitsevat Lepolan puistokadun ja Sibeliuksenväylän sekä Maamiehenkadun ja Ainolanväylän risteyksissä. Kaupunki on saanut Yliopettajankadun asukkailta palautetta, että kadulla pysäköidään toistuvasti väärin. Pysäköinnille on tarpeen järjestää selkeästi merkitty paikka, jossa pysäköinti ei aiheuta haittaa muulle liikenteelle.

Päätös

Päätän, että Yliopettajankatu 6 edustalle merkitään pysäköintialue liikennemerkillä E2 (Pysäköintipaikka) ja lisäkilvellä H19.2 (Pysäköintiajan alkamisen osoittamisvelvollisuus), jossa pysäköinnin aikarajoitus on 30 minuuttia. Liikennemerkki lisäkilpineen kiinnitetään rakennuksen seinään. Pysäköintialueen päättyminen ja pysähtymiskielto osoitetaan liikennemerkillä C37 (Pysähtyminen kielletty) ja lisäkilvellä H3 (Vaikutusalueen pituus, 8 m), jotka kiinnitetään valaisinpylvääseen. Kaikki muutokset tehdään liikennemerkkisuunnitelman mukaisesti.

Allekirjoitus

Liikenneinsinööri Timi Veikkolainen

Organisaatiotieto

Yhdyskuntasuunnittelu