§ 1 Jäteveden käyttömaksuhyvitys vesijohtovuodosta johtuen

Lataa 

JARDno-2022-2288

Päätöspäivämäärä

2.1.2023

Päätöksen tekijä

Toimitusjohtaja

Päätöksen peruste

Toimivalta perustuu maksuhelpotuksista päättämisessä Järvenpään kaupungin hallintosääntö 45 §:n Liikelaitoksen johtaja päätösvaltaan ja taloudelliseen toimivaltaan käyttötalousosa B) maksuhelpotus alle 10.000 €.

Kuvaus

Kaukotiellä olevassa taloyhtiössä todettiin talojen välisessä käyttövesiputkistossa vesivuoto vuoden 2022 elokuun lopussa. Kaukotien taloyhtiön isännöitsijä jätti sähköpostilla 28.12.2022 korvausvaateen liitteineen, vesivuotoon liittyen.

Taloyhtiöltä saadun selvityksen mukaan vettä on käytetty keskimäärin kuukaudesta riippuen, noin 300 m3/kk. Vesivuodon aikana ja aiheuttamana vettä on käytetty n. 900 m3/kk.

Taloyhtiö hakee korvausta 600 m3:n osalta, elokuussa vuotaneen ja laskutetun jäteveden käyttömaksuosuudesta.

Taloyhtiö on toimittanut vahinkoraportin ja keskimääräisen kulutusseurannan raportin kolmen vuoden ajalta. Näiden lisäksi Järvenpään Veden asiakastietojärjestelmän laskutuksen ja saatujen vesimittarilukemien mukainen vesimäärä osoittaa vesivuodon määrän nousun.

Järvenpään Vesi on tasapuolisen käytännön mukaan hyvittänyt laskutettavasta jätevesimäärästä maahan vuotaneen vesimäärän, jos sitä ei ole johdettu jätevesiviemäriin.

 

 

Päätös

Päätän, että Kaukotien taloyhtiölle hyvitetään vesivuodosta aiheutuneen vesimäärän 600 m3:n mukainen jäteveden käyttömaksuosuus. Hyvitettävä summa on 1572,00 euroa, sisältäen arvonlisäveron. Maksuosuus hyvitetään seuraavan vesilaskun yhteydessä, alkuvuonna 2023.

Allekirjoitus

Ari Kaunisto, toimitusjohtaja

Organisaatiotieto

Järvenpään Vesi