§ 4 Lakimiehen viran täyttäminen

Lataa 

JARDno-2022-2180

Päätöspäivämäärä

20.12.2022

Päätöksen tekijä

Hallintojohtaja

Päätöksen peruste

Järvenpään kaupungin hallintosääntö 49.5 § "Muilta osin palvelualuejohtajat, asiakkuusjohtajat, avainalueen johtajat tai toimintayksiköiden päälliköt valitsevat alaisensa henkilöstön."

Kuvaus

Järvenpään kaupungin lakimiehen vakituinen virka on ollut haettavana 1.12.-15.12.2022 klo 15.00. Virka on ollut haettavana Järvenpään kaupungin nettisivuilla, julkisella ilmoitustaululla ja TE-keskuksen sivuilla. Lakimiehen viran kelpoisuusehtona on ollut oikeustieteen muu ylempi korkeakoulututkinto kuin kansainvälisen ja vertailevan oikeustieteen maisterin tutkinto taikka ulkomailla vastaava oikeustieteen tutkinto, joka on tunnustettu Suomessa sen mukaan kuin erikseen säädetään. Virkaa täytettäessä on erityisten kelpoisuusehtojen lisäksi huomioitava perustuslain 125 §:ssä säädetyt yleiset nimitysperusteet julkisiin virkoihin eli taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto.

Virkaan haki määräajassa 19 hakijaa. Hakijoiden koulutus- ja työkokemustiedot kokonaisuudessaan löytyvät sähköisistä hakemuksista. Yksi virkaa hakeneista ei täyttänyt kelpoisuusehtoja. Hakijoiden antamiin tietoihin pohjautuvan ansiovertailun perusteella haastatteluun kutsuttiin neljä hakijaa. Yksi haastatteluun kutsuttu perui haastattelun.

Haastattelijoina toimivat hallintojohtaja/vt. kaupunginjohtaja Iiris Laukkanen ja kaupunginlakimies Laura Rainetoja.

Julkaistussa hakuilmoituksessa viran kelpoisuusehdoksi ilmoitettiin oikeustieteen muu ylempi korkeakoulututkinto kuin kansainvälisen ja vertailevan oikeustieteen maisterin tutkinto taikka ulkomailla vastaava oikeustieteen tutkinto, joka on tunnustettu Suomessa sen mukaan kuin erikseen säädetään. Eduksi katsottiin aiempi kokemus lakimiehen työtehtävistä.

Hakemusten, haastattelujen ja suoritetun ansiovertailun sekä perustuslain 125 § mukaisten yleisten nimitysperusteiden eli taidon, kyvyn ja koetellun kansalaiskunnon kokonaisarvioinnin nojalla soveltuvin ja sopivin Järvenpään kaupungin lakimiehen vakituiseen virkaan on (henkilötiedot poistettu). (henkilötiedot poistettu) on lisäksi työkokemuksensa ja osaamisensa sekä henkilökohtaisten ominaisuuksiensa perusteella kyvykkäin hoitamaan avoinna olevaa lakimiehen virkaa.

Päätös

Päätän

  1. valita Järvenpään kaupungin vakituiseen lakimiehen virkaan (henkilötiedot poistettu).
  2. , että valittu aloittaa viran hoidon sopimuksen mukaan.
  3. , että virkaan ottaminen on ehdollinen, kunnes valittu esittää terveydentilastaan luotettavan selvityksen.
  4. , että virassa noudatetaan kuuden kuukauden koeaikaa.
  5. , että työehdot määräytyvät KVTES:n mukaan ja ne tarkennetaan virkamääräyksessä. 

Allekirjoitus

Iiris Laukkanen, hallintojohtaja/vt. kaupunginjohtaja

Organisaatiotieto

Hallintopalvelut