§ 10 Lehmustien pientaloalueen JV- ja HV-pumppaamon laitehankinta

Lataa 

JARDno-2022-1851

Päätöspäivämäärä

17.11.2022

Päätöksen tekijä

Toimitusjohtaja

Päätöksen peruste

Toimivalta perustuu hankinnasta päättämisessä Järvenpään kaupungin hallintosään­nön 45 §:n Liikelaitoksen johtajan päätösvaltaan ja taloudelliseen toimivaltaan osto­palveluiden hankinnoissa, jotka ovat alle 500 000 €.

Kuvaus

Järvenpään Vesi on kilpailuttanut Lehmustien pientaloalueen JV- ja HV-pump­paa­moiden hankinnan. Hankinta sisältää pumppaamosäiliöt ja laitetilarakennuksen tarjouspyynnön mukaisilla laitteilla, erillisenä laitetoimituksena. Kyse on yhdistelmäpumppaamosta, jossa asennus kaivutöineen kuuluu varsinaiseen maanrakennusurakkaan. Pumppaamon laitetoimituksien toimitusajankohdasta sopii laitetoimittaja tarkemmin, työkohteeseen valitun maanrakennusurakoitsijan kanssa.

Hankinnan tarjouspyynnöt liitteineen lähetettiin 14.10.2022 rajoitetulla menettelyllä Cloudian kilpailutusjärjestelmän kautta. Hankinnan kokonaisarvoon perustuen kyseessä oli erityisalojen hankintalain (1398 / 2016) mukainen hankinta, joka alitti EU-kynnysar­von. Tarjouspyynnöt lähetettiin neljälle laitetoimittajalle, jotka ovat toi­mittaneet vesilaitokselle aikaisemmin vastaavia yhdistelmäpumppaamoja.

Määräaikaan mennessä 1.11.2022, klo 14:00 saatiin kaksi tarjousta. Molemmat saaduista tar­jouksista täyttivät sekä tar­joajan soveltuvuusvaatimukset, että tarjouksen tarjous­pyynnön mukaisuuden vaatimukset.­

Tarjouk­sen jättäneet laitetoimittajat oli­vat:

1.     Xylem Water Solutions Suomi Oy

2.    Oy Lining Ab

Myöhästyneitä tarjouksia ei tullut. Kaksi laitetoimittajaa ei jättänyt tarjousta.

Tarjousten vertailu

Hankinnan ratkaisuperusteena oli pumppaamotoimituksen kokonaistaloudellisuus, joka muodostuu laadusta (jv- ja hv-pumpun kokonaishyötysuhde toimintapisteessä) ja tarjouksen kokonaishinnasta laskettujen yhteispisteiden mukaisesta vertailuluvusta.

Tarjousten vertailu liitteenä.

Päätös

Päätän valita edellä mainituin perustein Lehmustien pientaloalueen JV- ja HV-pumppaamoiden ­toi­mit­tajaksi Xylem Water Solutions Suomi Oy:n kokonais­hintaan 141 446,00 € (alv 0 %).

Allekirjoitus

Ari Kaunisto, toimitusjohtaja Järvenpään Vesi

Organisaatiotieto

Järvenpään Vesi