§ 15 Liikennemerkkipäätös: Pysäköintikielto Ruusupolulle ja liikenteenohjauksen parantaminen Satukallion alueella.

Lataa 

JARDno-2022-2010

Päätöspäivämäärä

14.11.2022

Päätöksen tekijä

Liikenneinsinööri

Päätöksen peruste

Liikenneinsinöörin toimivalta: Kaupunkikehityslautakunta 24.3.2022 § 26 , toimivalta Kaupunkikehityksen palvelualueella 1.4.2022 alkaen. LIITE A, viranhaltijoiden päätösvalta, § 5 Liikenneinsinööri.

Kuvaus

Tällä päätöksellä parannetaan ja päivitetään Satukallion alueen liikenteenohjausta. Isoimmat muutokset koskevat Ruusupolulle tulevaa pysäköintikieltoa ja moporeittien liikenteenohjauksen parantamista. Alueella tehdään samalla myös muita tarvittavia päivityksiä ja korjauksia liikenteenohjaukseen.

Ruusupolku on asemakaavassa merkitty merkinnällä pp/t (Jalankululle ja pyöräilylle varattu katu, jolla tontille ajo on sallittu) ja liikennemerkeillä näin myös osoitettu. Kapeaa Ruusupolkua on käytetty pysäköintialueena, jolloin jalankulku ja pyöräily on estynyt ja autot on pitänyt kiertää kiinteistön pihalta. Pysäköinnin poistumiseksi asetetaan pysäköintikielto Ruusupolulle välille Kielokatu-Satukukankatu.

Toiseksi, moporeitit ovat Järvenpäässä epäselkeitä eivätkä ne ole yhteneväisiä. Satukallion osalta moporeittien liikenteenohjausta parannetaan ja yhtenäistetään.

Lisäksi päivitetään ja korjataan alueen muita merkintöjä.

Päätös

Päätän, että Satukallion liikenteenohjauksen muutokset toteutetaan suunnitelmien mukaisesti.

Allekirjoitus

Liikenneinsinööri Timi Veikkolainen

Organisaatiotieto

Yhdyskuntasuunnittelu