§ 8 Uimahallin kahviotoiminta ja lipunmyynti

Lataa 

JARDno-2022-501

Päätöspäivämäärä

2.6.2022

Päätöksen tekijä

Palvelualuejohtaja hyvo

Päätöksen peruste

Hankinnan ratkaisu perustuu tarjousten vertailun antamaan lopputulokseen.

Todetaan, että voimassa olevien rahamääräisten ratkaisuvaltarajojen mukaan toimivalta on palvelualuejohtajalla palvelusopimusten hankinnoissa, joissa useampivuotisten palveluostojen hankintapäätöksentekijä määräytyy hankinnan kokonaisarvon mukaan ja jossa hankinnan arvo on alle 500 000 euron (alv 0 %).

Kuvaus

Järvenpään kaupunki on pyytänyt tarjouksia Järvenpään kaupungin Uimahallin kahviotoiminnan ja lipunmyynnin hankinnalle. Hankinta on kuvattu tarkemmin tarjouspyynnössä ja sen liitteissä.

Kilpailun tavoitteena on solmia toistaiseksi voimassa oleva palvelusopimus 01.08.2022 alkaen, joka sisältää erillisen vuokrasopimuksen. Liiketilan vuokra on 1183,99 €/kk (alv 0 %). Vuokraan lisätään arvonlisävero.

Lisäksi hankintaan sisältyy työllistämisehto:

Järvenpään kaupunki edistää toiminnallaan työttömien työnhakijoiden työllistymistä ja nuorten kesätyöllistymistä. Julkisten hankintojen työllistämisehdot ovat yksi tapa lisätä työllistymismahdollisuuksia heikommassa työmarkkina-asemassa oleville kuntalaisille ja noudattaa näin kestävää kaupunki strategiaa.

Työllistämisehdon täyttymistä seurataan sopimuskauden aikana. Työllistämisehto on kuvattu tarkemmin tarjouspyynnössä ja sen liitteissä.

Sopimusaikana ei sitouduta mihinkään tiettyyn kokonaisvolyymiin palvelujen ostojen määrän tai arvon osalta, vaan palveluja hankitaan sopimuskaudella tarpeita vastaavasti.

 

Hankintamenettely


Hankinnasta julkaistiin 06.05.2022 EU- kynnysarvon ylittävä hankintailmoitus Hilma- julkaisujärjestelmässä osoitteessa www.hankintailmoitukset.fi  (ilmoituksen numero 2022-100314), joka lähetettiin julkaistavaksi EU:n TED-tietokantaan. 

Tarjouspyyntöasiakirjat julkaistiin Tarjouspalvelu.fi -toimittajaportaalissa, myös tarjoukset oli lähetettävä Tarjouspalvelu.fi -toimittajaportaalin kautta. 

Kilpailutus toteutettiin avoimena hankintamenettelynä.

Määräaikaan 30.05.2022 klo 12:00 mennessä kirjallisen tarjouksensa jätti yksi (1) tarjoaja: 

- Kari Leppiaho Oy

Myöhästyneitä tarjouksia ei tullut. 

Tarjouspyynnössä oli ilmoitettu, että tarjousten käsittely toteutetaan kolmessa vaiheessa:

1. Tarjoajan soveltuvuuden tarkistaminen
2. Tarjouksen tarjouspyynnönmukaisuuden tarkistaminen
3. Tarjousten vertailu

Tarjoajan soveltuvuus

Tarjouspyynnössä oli edellytetty tarjoajan soveltuvuuden toteamiseksi, että tarjoajan on toimitettava tarjouksen liitteenä tarjouspyynnössä luetellut soveltuvuutta osoittavat asiakirjat ja/tai selvitykset.

Tarjoaja täytti tarjoajilta vaaditun soveltuvuuden. 

Tarjousten tarjouspyynnönmukaisuus 

Tarjousten tarjouspyynnönmukaisuus tehtiin sekä tarjouspyynnön muotoseikkojen että tarjouspyynnössä edellytettyjen vaatimusten täyttymisen osalta. 

Tarjous hyväksyttiin tarjouspyynnön mukaiseksi. 

Tarjousten vertailu, hankinnan ratkaisuperuste ja ratkaisu

Hankintalain 93 §:n mukaan tarjouksista on valittava kokonaistaloudellisesti edullisin tarjous. Kokonaistaloudellisesti edullisin tarjous, joka on hankintayksikön kannalta hinnaltaan halvin, kustannuksiltaan edullisin tai hinta-laatusuhteiltaan paras. Valinta näiden perusteiden käytön välillä on hankintayksikön harkinnassa.

Hankinnan ratkaisuperusteena oli tarjouspyynnössä ilmoitettu halvin hinta.

Hintavertailun lopputuloksen mukaisesti palveluntuottajaksi valitaan:

- Kari Leppiaho Oy

Vertailutaulukko on liitteenä.

Taloudelliset vaikutukset

Hankinnan arvo sopimuskaudella on noin 308 000 euroa (alv 0 %).

 

Päätös

Päätän, että Järvenpään kaupungin Uimahallin kahviotoiminnan ja lipunmyynnin sopimuskumppaniksi valitaan Kari Leppiaho Oy. Sopimus on toistaiseksi voimassa oleva alkaen 01.08.2022.

Kaupunki ei sitoudu mihinkään kiinteisiin hankintamääriin sopimuskauden aikana. 

Sopimus allekirjoitetaan vasta, kun tämä hankintapäätös on saanut lainvoiman ja, kun tarjoajalla on esittää henkilöstöä koskevat tiedot ja tiedot täyttävät tarjouspyynnössä vaaditut kriteerit. Sopimus sitoo kaupunkia vasta, kun molemmat osapuolet ovat sen allekirjoittaneet.

Allekirjoitus

Kristiina Soots, palvelualuejohtaja hyvo

Organisaatiotieto

Hallintopalvelut