§ 13 Liikennemerkkipäätös: Pysäköinnin rajoittaminen Välskärinkadulla.

Lataa 

JARDno-2022-1843

Päätöspäivämäärä

20.10.2022

Päätöksen tekijä

Liikenneinsinööri

Päätöksen peruste

Liikenneinsinöörin toimivalta: Kaupunkikehityslautakunta 24.3.2022 § 26 , toimivalta Kaupunkikehityksen palvelualueella 1.4.2022 alkaen. LIITE A, viranhaltijoiden päätösvalta, § 5 Liikenneinsinööri.

Kuvaus

Välskärinkatu 31 ja 33 nostopaikat sijoittuvat katualueelle. Välskärinkadun pysäköinti välillä Sauvakatu-Pajalantie on järjestettävä siten, ettei ajo nostopaikoille esty. Kadunvarsipysäköinnin kysyntä katuosuudella on suurta, ja pysäköintiä on ohjautunut hyvin lähelle tonttiliittymiä ja risteysalueita, mikä on hankaloittanut kunnossapitoa, heikentänyt näkemiä tontilta liityttäessä sekä hankaloittanut liikennettä Pajalantien risteyksessä. Näiden syiden vuoksi on tarpeen siirtää Välskärinkadun pysäköinti kadun toiselle puolelle, rajata pysäköinnille sallittua katuosuutta sekä muuttaa pysäköinnin aikarajoitusta siten, että katualue palvelisi ensisijaisesti lyhytaikaista pysäköintiä, ja että pitkäaikainen pysäköinti ohjautuisi pois katuosuudelta.

Pyörätien merkinnät Välskärinkadulla ovat olleet epäselvät. Pajalantien suunnasta Välskärinkadun molemmille puolille on merkitty pyörätie. Sauvakadun suunnasta kohti Pajalantietä ei kuitenkaan kadun länsireunaan ole merkitty pyörätietä. Länsipuolen kulkuväylä on kapea, ja pyörätielle ei ole jatkuvuutta Sauvakadun risteyksestä etelään päin. Kadun itäpuolella on leveämpi ja pyöräilyyn paremmin soveltuva väylä, joka jatkuu Kaskitielle saakka. Näiden syiden vuoksi on perusteltua poistaa pyörätien merkintä Välskärinkadun länsipuolelta väliltä Pajalantie-Sauvakatu.

Päätös

Päätän, että pysäköinti Välskärinkadun itäpuolella välillä Sauvakatu-Pajalantie kielletään liikennemerkillä C38 Pysäköinti kielletty. Pysäköinti sallitaan 12 tunniksi kadun länsipuolella noin 60 metrin matkalla liikennemerkillä C38 ja lisäkilvellä H19.1 tekstillä "12 h". Pysäköinti kielletään Sauvakadun risteyksen lähellä liikennemerkillä C38. Sauvakadun eteläpuoliset pysäköintijärjestelyt säilytetään ennallaan. Välskärinkadun länsipuolelta välillä Pajalantie-Sauvakatu poistetaan pyörätien liikennemerkki, ja samalla nykyinen pysäköinnin kieltävä liikennemerkki siirretään parempaan sijaintiin. Lisäksi Lampipolun risteyksessä sijaitseva suojatiemerkki siirretään parempaan sijaintiin. Liikennemerkit sijoitetaan suunnitelmakuvan mukaisesti.

Allekirjoitus

Liikenneinsinööri Timi Veikkolainen

Organisaatiotieto

Yhdyskuntasuunnittelu