§ 7 Kulttuuripalveluiden Valoa Jäkessä -miniprojektiavustukset syksyllä 2022 

Lataa 

JARDno-2022-1554

Päätöspäivämäärä

4.10.2022

Päätöksen tekijä

Kulttuurijohtaja

Päätöksen peruste

Kaupunginhallitus 29.8.2022 § 200

Kuvaus

Järvenpään kaupunki tukee kulttuuri- ja yhteisötoimintaa koronan jälkeen ja toteuttaa uuden strategiansa painopistettä Vireä kaupunkielämä. Kaupunki on sisällyttänyt vuoden 2022 talousarvioon yhteisöille ja tapahtumille suunnatun määrärahan koronasta elpymistä varten. Kaupunginhallitus on 29.8. §200 hyväksynyt, että hyvinvoinnin palvelualue voi edistää kaupunkilaisten hyvinvointia käyttämällä ko. määrärahaa 38 0000 € Valoa Jäkessä -idearahahakuun. Avustushaun tarkoituksena on kannustaa järvenpääläisiä toimijoita toteuttamaan kaupunkilaisille avoimia, maksuttomia ja saavutettavia miniprojekteja tai kulttuuritapahtumia eri puolille Järvenpäätä syksyn 2022 aikana. Osallistuvan budjetoinnin kautta vuonna 2021 järjestetty Valoisa juhlavuoden Jäke saa näin jatkoa verkostomaisesti ja yhteisöllisesti tuotettavan tapahtuman muodossa. 

 

Miniprojektiavustushaku

Valoa Jäkessä -miniprojektiavustukset yhteisöille, järjestöille ja työryhmille olivat haettavissa 9.–30.9.2022 klo 16 välisenä aikana kaupungin nettisivuilla. Avustushausta tiedotettiin muun muassa paikallislehdissä ja Järvenpään kaupungin sosiaalisen median kanavissa. Haettavana oli 500 euron suuruisia projektiavustuksia. Hyvin perustelluista syistä pystyi hakemaan 1000 euron avustusta.

Hakukelpoisia hakijoita olivat yhdistykset, järjestöt, yritykset ja yhteisöt, joiden kotipaikka on Järvenpää ja esimerkiksi kuntalaisten muodostamat työryhmät, joiden jäsenistä ainakin osa on järvenpääläisiä. Avustusta ei voinut hakea Järvenpään kaupungin omistamat tai kaupunkikonserniin kuuluvat yksiköt tai toimijat, joiden kotipaikka on muu kuin Järvenpää.

 

Arviointiperusteet

Tämän avustushaun hakemusten vertailussa käytettiin yksinomaan seuraavia arviointiperusteita: tapahtuman tai toiminnon on oltava avoin, maksuton ja saavutettava kaupunkilaisille. Kaikkien arviointiperusteiden tuli täyttyä, jotta avustuksen voi saada. Muut ehdot olivat: Avustukset ovat harkinnanvaraisia ja niiden myöntäminen perustuu hakemusten arviointiin, niiden keskinäiseen vertailuun ja kokonaisarviointiin. Avustuksiin ei ole subjektiivista oikeutta, vaikka kaikki arviointiperusteet täyttyisivät. Päätöksentekoon vaikuttaa myös käytettävissä oleva määräraha. Avustushakemukset ja niiden käyttötarkoitus ovat julkista tietoa. Yksi hakija voi tehdä vain yhden hakemuksen Valoa Jäkessä -hakuun.

 

Päätös

Päätän jakaa 50 kpl miniprojektiavustuksia (yhteensä 30 000 euroa) oheisen liitteen mukaisesti.

 

Allekirjoitus

Kulttuurijohtaja vt. Pirre Raijas

Organisaatiotieto

Hyvinvoinnin palvelualue