Nuorisovaltuusto, kokous 28.9.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 43 Nuorten kuulemiskysely VANUPO:n valmistelutyössä syksyllä 2022

JARDno-2022-1660

Valmistelija

  • Noora Salo, nuorisotyöntekijä, noora.salo@jarvenpaa.fi

Perustelut

Hallitus tekee suunnitelman, jossa määritellään tärkeimmät nuoria koskevat tavoitteet ja toimenpiteet tulevina vuosina. Suunnitelmaa kutsutaan valtakunnalliseksi nuorisotyön ja -politiikan ohjelmaksi (VANUPO). Nuoret halutaan ottaa mukaan suunnitelman valmisteluun ja arviointiin.

Kyselyssä kysytään 13–25-vuotiailta nuorilta, mitä he pitävät tärkeänä. Mitä Suomen seuraavan hallituksen tulisi nuorten hyväksi tehdä? Kysely koostuu taustakysymyksistä ja kolmesta (3) sisältökysymyksestä. Kyselyyn vastaaminen kestää noin 10 minuuttia.

Vastauksia käytetään ministeriössä suunnitelman tekemiseen ja arviointiin, joten jokaisella vastauksella on todella merkitystä. Vastausaikaa on 14.10.2022 saakka. Kyselyn vastausten perusteella järjestään syksyn 2022 aikana nuorten työpajoja, joissa nuorille tärkeitä aiheita käsitellään tarkemmin.

 

Lisätietoa kuulemisesta www.nuoretjaosallisuus.fi/nuorten-kuuleminen-valtioneuvoston-nuorisopoliittisen-ohjelman-valmistelutyossa/

Kyselyn toteuttaa Osallisuuden osaamiskeskus ja Nuorten Akatemia. Osaamiskeskus Nuoska on mukana kohderyhmien tavoittamisessa.

 

Lisätietoja:
Antti Ollikainen
projektikoordinaattori
+358 50 3384485
antti.ollikainen@nuortenakatemia.fi
Nuorten Akatemia / Osallisuuden osaamiskeskus

Ehdotus

Esittelijä

  • Anu Puro, nuorisopalvelujen päällikkö, anu.puro@jarvenpaa.fi

Nuorisovaltuusto osallistuu kyselyyn.

Päätös

Päätetään päätöehdotuksen mukaisesti. Sihteeri toimittaa tiedot sekä linkin kyselyyn jäsenille ja varajäsenille.