§ 11 Sovintosopimus / korvaus kiinteistölle 186-22-2244-1

Lataa 

JARDno-2022-1525

Päätöspäivämäärä

6.9.2022

Päätöksen tekijä

Tonttipäällikkö

Päätöksen peruste

Kaupunkikehityksen palvelualueen organisaatiorakenne ja viranhaltijoiden päätösvalta (kaukela 28.10.2021 § 97)

Kuvaus

Kiinteistön omistaja tontilla 186-​22-​2244-​1 on esittänyt Järvenpään kaupungille vaatimuksen hinnanalennukseen ja korvaukseen kiinteistöllä ilmenneelle ongelmalle tonttijohtoliittymien rakentamisen yhteydessä. Hulevesien runkoverkon jäädessä lähelle maanpintaa,​ aiheutuu tarve purkaa hulevedet ns. ylämäkeen pumppaamon avulla. Rakentamisvaiheessa ilmeni, että jätevesien purkamista ei ollut mahdollista toteuttaa ilman pumppaamoa. Koska myyjä ei ole antanut riittäviä tietoja tai liitoskohtalausuntoa tonttikaupan yhteydessä, ​on ostajalla ollut oletus,​että he voisivat liittyä jäte- ja hulevesiverkostoon ns. viettoviemärillä. Näin on oletettavaa,​että kyseisestä tontista olisi ostohetkellä tarjottu nykyistä vähemmän,​ mikäli ostajalla olisi ollut tiedossa hulevesiverkoston korko. 

Järvenpään kaupunki päättää osallistua kiinteistökohtaisien pumppaamoiden investointi-​,​rakentamis-​ja ylläpitokustannuksiin neljäntuhannen viidensadan (4500) euron suuruisella kertakorvauksella,​joka suoritetaan liitteenä olevan keskinäisen sovintosopimuksen mukaisesti ja toteutetaan kauppahinnan palautuksena.

Päätös

Päätän,​ että Järvenpään kaupunki osallistuu kiinteistökohtaisen pumppaamon investointi-​,​ rakentamis-​ ja ylläpitokustannuksiin liitteenä olevan sovintosopimuksen mukaisin ehdoin. 

Allekirjoitus

tonttipäällikkö Tarja Kariniemi

Organisaatiotieto

Kaupunkikehitys