§ 9 Liikennemerkkipäätös: Pysäköinnin kieltäminen Kymenmaankadulla.

Lataa 

JARDno-2020-2100

Päätöspäivämäärä

5.5.2022

Päätöksen tekijä

Liikenneinsinööri

Päätöksen peruste


Liikenneinsinöörin toimivalta: Kaupunkikehityslautakunta 24.3.2022 § 26 , toimivalta Kaupunkikehityksen palvelualueella 1.4.2022 alkaen. LIITE A, viranhaltijoiden päätösvalta, § 5 Liikenneinsinööri.

Kuvaus

Kymenmaankadun ja Ahvenanmaantien risteysalueen lähellä on säännöllistä pysäköintiä. Risteysalueen lähelle ulottuva pysäköinti aiheuttaa tilanahtautta ja näkemäongelmia risteysalueella, ja Isokydöntieltä tulevat ajoneuvot eivät pysty pysäköinnin takia saapumaan risteysalueelle omaa ajokaistaansa pitkin. Jotta risteyksessä toimiminen olisi turvallista ja sujuvaa, on pysäköinti tarpeen kieltää Kymenmaankadulla 20 metriä ennen Ahvenanmaantien risteystä.

Kymenmaankadun pysäköintiä koskevat liikennemerkit ovat epäselviä välillä Ahvenanmaantie-Valkealankatu sekä kadun pohjoispäässä. Välillä Ahvenanmaantie-Valkealankatu on runsaasti tonttiliittymiä ja vähäisesti pysäköintiin soveltuvaa katutilaa. 30 minuutin aikarajoitus soveltuu heikosti asuinalueen pysäköintiin. Kadun pohjoispää on niin kapea, ettei katutila riitä pysäköintiin. Edellä mainittujen syiden vuoksi kyseiset katuosuudet on tarpeen merkitä pysäköintikieltoalueiksi.

Päätös

Päätän, että Kymenmaankadulle asetetaan liikennemerkki C38 (Pysäköinti kielletty) 20 metriä ennen Ahvenanmaantien risteystä, ja että Kymenmaankatu merkitään pysäköintikieltoalueeksi välillä Ahvenanmaantie-Valkealankatu sekä Uudenmaantien pohjoispuolella liikennemerkeillä C39, joiden vastapuolelle asetetaan liikennemerkit C40 (Pysäköintikieltoalue päättyy). Lemin- ja Lappeenpolulta poistetaan aluepysäköintikiellon myötä tarpeettomiksi jäävät pysäköintiä koskevat liikennemerkit, ja huoltoajoa koskevat liikennemerkit uusitaan. Muutokset tehdään liikennemerkkisuunnitelman mukaisesti.

Allekirjoitus

Liikenneinsinööri Timi Veikkolainen

Organisaatiotieto

Yhdyskuntasuunnittelu