Keskusvaalilautakunta, kokous 18.3.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 35 Ehdokaslistojen yhdistelmän jakelu ja tiedoksisaattaminen

JARDno-2020-2934

Valmistelija

  • Laura Kattelmäki, kaupunginlakimies, laura.kattelmaki@jarvenpaa.fi

Perustelut

Vaalilain 44 §:n mukaan kunnan keskusvaalilautakunnan tulee huolehtia ehdokaslistojen yhdistelmän tiedoksi saattamisesta äänioikeutetuille, kaupunginhallitukselle, vaalilautakunnille, vaalitoimikunnalle ja kaupungin alueella olevien yleisten ennakkoäänestyspaikkojen vaalitoimitsijoille. Niitä on lisäksi toimitettava ehdokkaita asettaneiden puolueiden, yhteislistojen ja yhteislistaan kuulumattomien valitsijayhdistysten vaaliasiamiehille. Yhdistelmiä on myös pidettävä kunnan asukkaiden saatavana.  

Kuulutus kuntavaalien 2021 ehdokaslistojen yhdistelmän nähtävillä olosta ilmoitetaan paikallisessa ilmoituslehdessä sekä lisäksi kaupungin julkisten kuulutusten ilmoitustaululla kaupunginkirjastossa ja kaupungin verkkosivuilla. 

Kuulutusluonnos on pykälän liitteenä.

Ehdotus

Keskusvaalilautakunta päättää

  1. hyväksyä liitteenä olevan kuulutusluonnoksen.
  2. että kuulutus annetaan tiedoksi kuntalaisille siten,​ kuin kunnan ilmoitukset saatetaan tiedoksi.
  3. valtuuttaa keskusvaalilautakunnan sihteerin huolehtimaan vaalilain 44 §:n mukaisesti ehdokaslistojen yhdistelmän tiedoksi saattamisesta muiden tahojen osalta.
  4. että vallitsevasta tilanteesta johtuen päätöstä ei laiteta täytäntöön,​ mikäli eduskunta myöhemmin hyväksyy hallituksen esityksen kuntavaalien siirtämisestä kesäkuulle 2021.

 

Käsittely

Käsittelyn kuluessa kokouksen puheenjohtaja ehdotti, että tämä asia siirretään päätettäväksi ylimääräiseen kokoukseen 30.3.2021. 

 

Päätös

Keskusvaalilautakunta päätti, että asia siirretään 30.3.3021 pidettävään kokoukseen.