Nuorisovaltuusto, kokous 23.9.2020

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 29 Osaamista osallisuuteen -materiaalipankki

JARDno-2020-2311

Valmistelija

  • Noora Salo, nuorisotyöntekijä, noora.salo@jarvenpaa.fi
  • Anu Puro, nuorisopalvelujen päällikkö, anu.puro@jarvenpaa.fi

Perustelut

Osaamista osallisuuteen -hanke on Kuuma-kuntien nuorisopalveluiden yhteinen projekti, jota Keravan nuorisopalvelut koordinoi.

Hankkeen tavoitteena on kehittää kuntien nuorisovaltuustojen toimintaa ja huomoioida nuorten ääni entistä paremmin päätöksenteossa.

Tätä tarkoitusta varten hanke järjestää Kuuma-kuntien nuorisovaltuustoille ja muille vaikuttamisesta kiinnostuneille nuorille koulutuksia, jotka lisäävät tietoja ja taitoja osallisuudesta, vaikuttamisesta, oman mielipiteen esittämisestä ja viestimisestä sekä kerää ja jakaa kuntien välillä tietoa ja kokemuksia hyvistä toimintatavoista nuorten osallisuuden tukemisessa, kehittää Kuuma-kuntien keskinäistä yhteistyötä nuorten osallisuuteen ja vaikuttamiseen liittyvissä asioissa ja suunnittelee Kuuma-kuntien yhteistä nuorten osallisuuden/vaikuttamisen mallia. Se tulee sisältämään mm. materiaalipankin, josta voi löytää ideoita ja kokemuksia nuorten vaikuttamismahdollisuuksien tukemiseksi.

Hankkeen aikana kerätty materiaalipankki löytyy Keravan kaupungin verkkosivuilta: https://www.kerava.fi/ajankohtaista/osallistu-ja-vaikuta/alueellinen-nuorten-vaikuttamisen-malli 

Ehdotus

Esittelijä

  • Noora Salo, nuorisotyöntekijä, noora.salo@jarvenpaa.fi

Nuorisovaltuusto päättää merkitä tiedoksi Osaamista osallisuuteen -hankkeen aikana kerätyn materiaalipankin.

Päätös

Päätetään päätösehdotuksen mukaisesti