Kaupunginhallitus, kokous 7.4.2020

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 112 Järppituen myöntäminen / Somaliland ry

JARDno-2020-70

Valmistelija

  • Jari Lausvaara, vapaa-aika- ja osaamispalvelujen johtaja, jari.lausvaara@jarvenpaa.fi

Perustelut

Järvenpään kaupungin osaamis-​ ja työllisyyspalvelut myöntää työnantajille suunnattua työllistämisen lisätukea,​ Järppiä. Kyseessä on harkinnanvarainen lisätuki, jota voidaan myöntää tiettyjen edellytysten täyttyessä käytettävissä olevien määrärahojen puitteissa.

Somaliland Seura ry on 3.2.2020 toimittanut kaupungille oikaisuvaatimuksen (Liite) koskien osaamis- ja työllisyyspalvelujen päällikön tekemää kielteistä viranhaltijapäätöstä 21.01.2020 § 9 (JARDno-2020-70) työllistämisen lisätuesta. Oikaisuvaatimuksen käsittelyn yhteydessä on käynyt ilmi, että tuen myöntämättä jättämistä on päätöksessä perusteltu virheellisesti julkisen työvoima- ja yrityspalvelulain (1456/2016) 7 luvun 9 §:ään sekä EU:n säännöksiin vetoamalla. Näitä säännöksiä ei sovelleta kunnan myöntäessä lisätukea yhdistyksille.

Kaupungin oman linjauksen mukaan kaupunki kuitenkin huomioi Järppi-tukea myönnettäessä myös muiden tahojen myöntämät tuet, eikä lisätukea myönnetä, mikäli kokonaispalkkauskustannuksista korvataan jo jonkun muun tahon toimesta vähintään 50 %. Tässä kyseisessä tapauksessa TE-toimisto on jo korvannut yhdistykselle 65 % kokonaispalkkakustannuksista. Mikäli oikaisuvaatimuksen tehneelle yhdistykselle myönnettäisiin Järppi-lisätukea Järvenpään kaupungin omasta linjauksesta poiketen, asettaisi se yhdistyksen eriarvoiseen asemaan suhteessa muihin tukea hakeneisiin vastaaviin toimijoihin.

Edellä esitetyin perustein oikaisuvaatimus tulee hylätä.

Toimivalta

Kuntalain (410/2015) 134.2 §:n mukaan oikaisuvaatimus tehdään toimielimen ja sen jaoston sekä sen alaisen viranomaisen päätöksestä asianomaiselle toimielimelle. Osaamis- ja työllisyyspalveluiden päällikkö on hyvinvointilautakunnan alainen viranhaltija, joten oikaisuvaatimus on osoitettu hyvinvointilautakunnalle.

Hallintosäännon (valtuusto hyväksynyt 23.3.2020 § 17) 133 §:n mukaan kaupunginhallitus käyttää palvelualuelautakunnille ja jaostoille hallintosäännöllä määrättyä päätösvaltaa (pois lukien tarkastuslautakunta, lupajaosto ja yksilöasiainjaosto) pykälän mukaisissa poikkeusoloissa. Edellä mainitusta johtuen oikaisuvaatimuksen tässä kyseisessä, hyvinvointilautakunnan toimivaltaan normaalioloissa kuluvassa, tapauksessa ratkaisee kaupunginhallitus.

TL

Ehdotus

Esittelijä

  • Olli Naukkarinen, kaupunginjohtaja, olli.naukkarinen@jarvenpaa.fi

Kaupunginhallitus päättää hylätä oikaisuvaatimuksen.

 

Päätös

Hyväksyttiin päätösehdotuksen mukaisesti.

Tiedoksi

hakija, vapaa-aika- ja osaamispalvelujen johtaja, osaamis- ja työllisyyspalvelujen toimistosihteeri