Kaupunginhallitus, kokous 7.4.2020

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 115 Päällystysurakka 2020, hankinta 

JARDno-2020-409

Valmistelija

  • Marja-Liisa Tiensuu, projektipäällikkö, marja-liisa.tiensuu@jarvenpaa.fi

Perustelut

Valmistelija ja lisätiedot

Mikko Autere kaupunkitekniikan johtaja, Janne Arponen kaupunkitekniikan rakentamispalveluiden rakennuttajapäällikkö, Jarkko Hämäläinen kaupunkitekniikan ylläpito- ja huoltopalveluiden rakennuttajapäällikkö, Marja-Liisa Tiensuu kaupunkitekniikan hankinta- ja sopimushallinnan projektipäällikkö.

Järvenpään kaupunki on julkaissut Päällystysurakka 2020 nimisen kansallisen kynnysarvon ylittävän hankintailmoituksen Hilma- julkaisujärjestelmässä 24.2.2020 (ilmoituksen numero 2020-039891). 

Hankinnan kohteena on eripuolella Järvenpään kaupunkia sijaitsevien katujen, teiden ja kevyen liikenteen väylien sekä muiden liikenne-, piha- ym. alueiden päällystystyöt.

Sopimuskausi on 1.5.2020-30.4.2021.Sopimusta on mahdollista jatkaa kolmella (3) erikseen päätettävällä optiovuodella vuosi kerrallaan.

Tarjouspyyntöasiakirjat on julkaistu Tarjouspalvelu.fi -toimittajaportaalissa, myös tarjoukset tuli toimittaa Tarjouspalvelu.fi -toimittajaportaalin kautta. 

Määräaikaan 16.3.2020 klo 12.00 mennessä tarjouksen jättivät seuraavat tarjoajat:

- AC Päällysteet Oy

- Asfalttihuolto AH Oy

- Asfalttikallio Oy

- Asfalttiurakointi KK Oy

- NCC Industry Oy

- YIT Teollisuus Oy

Tarjoajien soveltuvuus

Tarjouspyynnössä oli edellytetty tarjoajan soveltuvuuden toteamiseksi, että tarjoajan on toimitettava tarjouksen liitteenä tarjouspyynnössä luetellut soveltuvuutta osoittavat asiakirjat ja/tai selvitykset.

Tarjouspyynnössä oli edellytetty, että vertailuvaiheeseen pääsevät ne tarjoukset, jotka täyttävät kelpoisuusehdot. Merkitsemällä tarjouspyynnön taulukkoon tarjoaja vakuutti täyttyvätkö kelpoisuusehdot. Tarjoajan tuli ladata tarjoukseensa referenssit kahdelta viimeiseltä vuodelta, joista arvioitiin työn laatuun ja laajuuteen nähden riittävä kokemus tarjouspyynnön kohteesta. Tarjoajan tuli ladata tarjoukseensa myös selvitykset käytössä olevista laadunhallinta- ja ympäristöjärjestelmästä.

Kaikki saapuneet tarjoukset täyttivät soveltuvuusvaatimukset. Tarjousten vertailutaulukko on liitteenä.

Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuus (yhteiset kriteerit)

Tarjousten tarjouspyynnönmukaisuuden tarkistus tehtiin tarjousten muotoseikkojen ja tarjouspyynnössä edellytettyjen hankinnan kohdetta ja tarjousta koskevien vähimmäisvaatimusten täyttämisen osalta. Tarjousten vertailutaulukko on liitteenä.

Kaikki tarjoukset todettiin tarjouspyynnön mukaisiksi.

Tarjousten vertailu, hankinnan ratkaisuperuste ja ratkaisu

Hankinnan ratkaisuperusteena oli tarjouspyynnössä ilmoitettu halvin vertailuhinta. Laatu on otettu huomioon asetetuissa tarjoajan soveltuvuusvaatimuksissa, vähimmäisvaatimuksissa ja hankinnan kohteen kuvauksessa sekä hankintasopimuksen ehdoissa. 

Tarjousvertailun perusteella halvimman vertailuhinnan jätti YIT Teollisuus Oy, 688 660,00 euroa (alv 0%). Tarjousten vertailutaulukko on liitteenä.

Taloudelliset vaikutukset

Hankinnan ennakoitu arvo sopimuskaudella mukaan lukien kaikki optiovuodet on noin 2 000 000 euroa (alv 0%).

Tilaaja ei sitoudu tiettyyn hankintavolyymiin sopimuskauden aikana vaan hankinta tehdään tilaajan hankintatarpeen mukaisesti ja voimassa olevien määrärahojen puitteissa.

Päällystysurakka on yksiköhintaurakka. Urakkasumma ja laskutus muodostuu toteutuneiden määrien mukaisesti tilaajan valvojan hyväksymien mittauspöytäkirjojen mukaisesti. 

Määräraha on varattu vuoden 2020 investointiohjelmassa ja käyttötalousosassa. Mahdollisten optioiden käyttöönottoon varaudutaan vuosittain Järvenpään kaupungin talousarviossa.

Kustannukset osoitetaan Järvenpään kaupungin omissa rakentamiskohteissa eri investointikohteille.

Uudelleenpäällystys- ja paikkauskohteissa kustannukset osoitetaan kustannuspaikalle 186132 / 18615000 / 18600072. 

Sopimus allekirjoitetaan vasta, kun hankintapäätös on lainvoimainen. Sopimus sitoo kaupunkia vasta, kun molemmat osapuolet ovat sen allekirjoittaneet.

Optioiden käytöstä tehdään erillinen päätös optiokausi kerrallaan.

Sopimusvastuuhenkilöinä toimivat uudelleenpäällystys- ja rakentamiskohteissa kaupunkitekniikan johtaja, varahenkilönä kaupunkitekniikan rakennuttamispalveluiden rakennuttajapäällikkö, päällystyspaikkauskohteissa kaupunkitekniikan johtaja, varahenkilönä kaupunkitekniikan ylläpito- ja huoltopalveluiden rakennuttajapäällikkö. 

Työn valvonnasta ja sopimuksenmukaisuudesta vastaa uudelleenpäällystys- ja rakentamiskohteissa kaupunkitekniikan rakentamispalveluiden työpäällikkö, varahenkilönä kaupunkitekniikan rakentamispalveluiden projektipäällikkö. Päällystyspaikkauskohteissa työn valvonnasta ja sopimuksenmukaisuudesta vastaa kaupunkitekniikan ylläpito- ja huoltopalveluiden aluevalvoja, varahenkilönä kaupunkitekniikan ylläpito- ja huoltopalveluiden työpäällikkö. Kaupunkitekniikan rakentamispalveluiden työpäällikkö toimii myös päällystysurakan turvallisuuskoordinaattorina.

YIT Teollisuus Oy:n tilaajavastuulain mukaiset todistukset ja selvitykset on tarkistettu 30.3.2020 TilaajaGroup.fi palvelusta. 

Toimivalta

Kaupunkikehityslautakunnan päätös 19.12.2019 § 94 Kaupunkikehityksen palvelualueen toimivallat ja viranhaltijoiden päätösvalta liite ratkaisuvaltarajat kohta 5. 

Hallintosääntö (valtuusto hyväksynyt 23.3.2020 § 17) § 133: "- - kaupunginhallitus käyttää palvelualuelautakunnille ja jaostoille hallintosäännöllä määrättyä päätösvaltaa (pois lukien tarkastuslautakunta, lupajaosto ja yksilöasiainjaosto) tämän pykälän mukaisissa poikkeusoloissa."

 

OKT

Ehdotus

Esittelijä

  • Olli Naukkarinen, kaupunginjohtaja, olli.naukkarinen@jarvenpaa.fi

Kaupunginhallitus päättää

  1. valita hankinnan "Päällystysurakka 2020" sopimuskumppaniksi YIT Teollisuus Oy:n
  2. että kaupunki ei sitoudu kiinteisiin hankintamääriin sopimuskauden aikana
  3. että hankinnasta tehdään sopimus ajalle 1.5.2020 - 30.4.2021
  4. että sopimus allekirjoitetaan vasta, kun hankintapäätös on lainvoimainen. Sopimus sitoo kaupunkia vasta, kun molemmat osapuolet ovat sopimuksen allekirjoittaneet
  5. valtuuttaa toimivaltaisen viranhaltijan allekirjoittamaan urakkasopimuksen 
  6. valtuuttaa toimivaltaisen viranhaltijan päättämään selostustekstissä mainittujen optioiden käytöstä (1+1+1 v)

 

 

Päätös

Hyväksyttiin päätösehdotuksen mukaisesti

Tiedoksi

asianosaiset